Turgay Güler'den Öztürk Yılmaz'a çağrı...

CHP'li Öztürk Yılmaz'ın 'ezan Türkçe okunmalı' şeklindeki skandal çıkışının ardından, Turgay Güler ÜLKE TV'de canlı yayında CHP'ye ve Öztürk Yılmaz'a ters köşe bir çağrı yaptı. Güler, 'hadi samimiyseniz yarın TBMM'ye ezan Türkçe okunsun şeklinde bir yasa teklifi verin' dedi.

CHP milletvekili Öztürk Yılmaz, katıldığı televizyon programında ezanın Arapça okunmasından rahatsız olduğunu itiraf etmiş, ezanın Türkçe okunması gerektiğini söyleyerek bir skandala imza atmıştı.

TEPKİ YAĞMIŞTI
Yılmaz'a gün boyu sosyal medyada yoğun şekilde tepki gelirken, bu akşam CHP'ye ve Öztürk Yılmaz'a oldukça çarpıcı bir çağrı geldi.

CHP'YE ÇAĞRI: TBMM'YE "EZAN TÜRKÇE OKUNSUN" ŞEKLİNDE YASA TEKLİFİ VERİN
ÜLKE TV'de Sıradışı Tarih programında Turgay Güler, Öztürk Yılmaz'a yaptığı çağrıda "Buradan ciddiyetle bir çağrıda bulunuyorum. Öztürk Yılmaz! Eğer adamsan, çık yarın CHP Grubu adına TBMM'ye bir yasa teklifi ver. Yasa teklifinde şu olsun. Ezanın Arapça olarak okutulması yasaklansın. Ezan minarelerden bundan böyle Türkçe okunsun, namaz Türkçe kılınsın diye bir yasa teklifi ver" ifadelerini kullandı.

"HADİ SAMİMİYSEN, MERTSEN BUNU YAP!"
Turgay Güler sözlerini şöyle sürdürdü:

"Samimiysen, provokatörlük yapmıyorsan, yarın çık CHP grubu adına, içerisinde CHP'lilerin de imzasını taşıyan bir yasa tasarısı ver. Ezan Türkçe okunsun, namaz Türkçe kılınsın, Arapça yasak olsun. Böyle bir yasa tasarısı ver, seni alnından öpeyim. Vermezsen namertsin. Madem öyle, mertsen çıkarsın CHP grubu adına bir yasa tasarısı hazırlarsın, Meclis'e teklif edersin ve ezan Türkçe okunsun dersin."

Turgay Güler'den Öztürk Yılmaz'a çağrı... ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.