Turgay Güler: Kılıçdaroğlu niçin bu ülkede karanlık işler çeviren vakıflara tek bir soru sormadı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ailesiyle birlikte yurt dışına kaçacağını iddia eden ve TÜRKEN vakfıyla ilgili iddialar ortaya atan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, gazeteci Turgay Güler'den çarpıcı sorular geldi. Güler, Kılıçdaroğlu'nun, niçin bu ülkede karanlık işler çeviren vakıflara ve onların okullarına bugüne kadar ağzını açıp tek bir soru sormadığını sordu.

Akşam gazetesi yazarı Turgay Güler, Ülke TV'de Türkiye gazetesi yazarı Yusuf Alabarda ile yaptığı Sıradışı Strateji programında, ABD'deki TÜRKEN vakfı ile ilgili iddialarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na can alıcı sorular yöneltti.

Programda önce Kılıçdaroğlu'nun 19 Mart 2014 tarihinde sarf ettiği, "Emin olun yurt dışına kaçmaktan başka bunun başka bir çaresi yoktur. Erdoğan için söylüyorum. Kaçsa da onu bu ülkeye getireceğiz. Kaçacaktır efendim. Yargılanacak bu. Bunun kurtuluşu yok." ile dün grup toplantısında, "Toplu bir kaçış planı yürürlükte. Kaçmanın hazırlıklarını hızlandırdılar. Erdoğan vakıf süsü verdiği Türkiye merkezli paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktarıyor. Bu yurt dışındaki yapıların başında da Erdoğan'ın aile bireyleri geliyor." sözleri yayınlandı.

Videonun bitiminde söz alan Turgay Güler, "FETÖ'nün televizyon kanalında o tarihte bunu söylüyordu. Bugün de bunu söylüyor ve 'kaçacak' diye yazdırdığı yazıyı da, elinde yazdırmış metinden okuyor. Eline tutuşturulan metinden okuyor. Türkiye'nin yurt dışındaki vakıfları, bunların her biri çok önemli ve değerli vakıflardır. Şu sıralar biz bu stüdyoda da, hatırlayın biz Alman vakıflarını konuşmaya başlamıştık. Alman vakıfları konuşulurken, Alman vakıflarının Türkiye'deki o sıkıntılı işleri konuşulurken, Kemal Bey bir anda TÜRKEN vakfı diye ortaya çıktı. Türkiye Cumhuriyeti'ndeki vakıf ve dernekler yıllarca Afrika'ya yardım eli uzattılar, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kendisi de. Oralarda kuyular açıldı, oradaki aç sefil vaziyetteki insanlara ihtiyaçları götürüldü. Ve o sayede biz Afrika'da en güvenirlir, en değerli ülke konumundayız. Niçin Türkiye'de onlarca, yüzlerce yabancı vakıf var ve bunlara, diyelim Almanya onlara para gönderiyor. Sadece onlara mı gönderiyor? Onlar üzerinden Türkiye'deki fondaş gazeteci, yazar çizerlere de gönderiyor. Kemal Bey niçin bir günden bir güne çıkıp da, 'Ey Alman vakıfları, ey Amerikan vakıfları, ey Fransız vakıfları, ey İngiltere vakıfları hatta ve hatta okulları size yurt dışından niçin bu kadar para gönderiliyor diye sormadı? Niçin bu ülkede karanlık işler çeviren bu vakıflara ve onların okullarına bugüne kadar ağzını açıp tek bir soru sormadı?" diye konuştu.

 

 

Turgay Güler: Kılıçdaroğlu niçin bu ülkede karanlık işler çeviren vakıflara tek bir soru sormadı? ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Turgay Güler Ülke TV FETÖ TÜRKEN Sıradışı Strateji alman vakıfları yabancı vakıflar

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.