Turgay Güler'den CHP'ye zor soru

Türkiye CHP'li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile ilgili skandalları konuşuyor, tartışıyor ancak CHP'den çıt çıkmıyor. Gürkan'la ilgili ortaya saçılan son gelişme bilindiği gibi 15 Temmuz darbe girişimi sırasındaki skandal görüntülerini çeken gazeteci Şükrü Benli'ye yapılan işkenceler oldu. Ancak CHP yine "Görmedim, duymadım, konuşmadım" tavrı içinde. Akşam yazarı Turgay Güler CHP'deki bu tavra dikkat çekip "O da mı yolluydu?" diye soruyor ve Can Ataklı'nın olası cevabını paylaşıyor.

Gazeteci Şükrü Benli ismini geçtiğimiz günlerde Türkiye skandal bir olayla öğrendi.

Benli CHP'li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın 15 Temmuz gecesi darbecilerin şerefine kadeh kaldırırken görüntülenmişti. İşte o görüntüleri çeken kişi Şükrü Benli'ydi. Ancak, o görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Benli inanılmaz işkenceler gördü. Dağa kaldırıldı, dövüldü, hatta cinsel organına elektrik verildi. 

Taciz tecavüz iddiaları karşısında sessiz kalan CHP, benzer tutumu Şükrü Benli'ye yapılan işkence karşısında da gösterdi. Yani "Görmedim, duymadım, konuşmadım" tavrını takındı.

Akşam yazarı Turgay Güler bugünkü köşesinde CHP'nin işte bu 3 maymunu hatırlatan tavrını yazdı. 

Gükan'ın 15 Temmuz gecesi yaptıklarını ilk kez Türkiye'nin gündemine kendisinin getirdiğini söyleyen Güler, "Recep Gürkan 15 Temmuz gecesi FETÖ ülkeyi işgal ederken bir barda eğleniyordu. Darbeyi haber alır almaz da tarifi imkânsız bir coşkuya kapıldı. Bir eline kadeh öbür eline mikrofon alan Gürkan 'Biz bu geceyi 36 yıl önce (12 Eylül'ü kastediyor) yaşamıştık. 36 yıl sonra aynı geceyi bir daha yaşıyoruz. Ama o zaman haberimiz yoktu, şimdi haberimiz var. İçelim' diyerek tarihe geçmişti; FETÖ darbesine kadeh kaldıran ilk ve tek belediye başkanı olarak." dedikten sonra CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun bu gerçeğe rağmen Gürkan'ı yeniden başkan adayı yaptığını hatırlattı. 

Güler, sonrasında da bu skandal görüntüleri çeken gazeteci Şükrü Benli'ye uygulanan baskı, tehdit ve son olarak da işkenceleri tek tek anlattı. 

"Cinsel organına elektrik vermişler, etek giydirmişler, ruj sürmüşler, copla pislik yapmışlar, Filistin askına germişler...

Maruz kaldığı işkenceler karşısında 'öldürün beni' diye yalvarmış. Öldürmemişler ama öldürmekten beter etmişler."

Konunun artık yargıda olduğunu belirten Güler bu skandala ilişkin CHP'den ise tek bir ses çıkmadığının altını çizdi. 

Ortada en rezilinden bir insanlık suçu olduğunu belirten Güler, devamında şunları söyledi:

Ancak CHP'den çıt yok. Buna yalanlama dâhil. Tıpkı daha önce yaşanan taciz-tecavüz işlerinde olduğu gibi. Nasıl olsa hesap soran yok.

Yahu ortada en vahşi, en adi, en rezilinden bir insanlık suçu var.

İşkence var.

Cinsel yolla işkence var.

Filistin askısı var.

Kadın kıyafetleri giydirmek var.

Var da var.

Şükrü Benli'ye kimse sahip çıkmayacak mı?

Maruz kaldığı işkenceye itiraz edilmeyecek mi?

Kemal Bey bu konuyla ilgili konuşmayacak mı?

Ak Parti bu meseleye tepkisiz kalmaya devam mı edecek?

Akıl alır gibi değil!

Ve son bir not.

İster misiniz Can Ataklı çıkıp 'zaten Şükrü Benli yolluydu' desin.

Der mi der!

TURGAY GÜLER'İN O DA MI YOLLUYDU? BAŞLIKLI YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN LİNKE TIKLAYIN!

Turgay Güler'den CHP'ye zor soru ile ilgili etiketler Turgay Güler CHP İşkence Recep Gürkan Edirne şükrü benli
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.