Turgay Güler yazdı: Gül ve Kaftancıoğlu CHP'nin eş başkanı

Akşam yazarı Turgay Güler, bugünkü yazısında CHP içindeki 'Atatürk' tartışmalarına değinirken, dikkat çeken bir noktaya parmak bastı. CHP'deki yurtsever Atatürkçüler için yolun sonunun gözüktüğünü belirten Güler, "Yeni CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu dışında iki genel başkan daha var; eş başkan! Biri Abdullah Gül diğeri de Canan Kaftancıoğlu." ifadesini kullandı.

Akşam yazarı Turgay Güler bugünkü 'Buna alışmasanız iyi olur' başlıklı yazısında CHP içindeki tartışmalara değindi.

"CHP’deki yurtsever Atatürkçü arkadaşlar için yolun sonu gözüktü. İşin tuhaf yanı, kendileri maalesef bu durumun farkında değiller." ifadesini kullanan Güler, yeni CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu dışında iki genel başkan daha olduğunu, bunların da Abdullah Gül ile Canan Kaftancıoğlu olduğunu belirtti.

"Kemal Bey ‘buna alışsanız iyi olur’ diyor ama nafile! Arkadaşlar bir türlü anlamıyor, anlamak istemiyor, direniyor. Yahu size kapıyı gösterdiler, farkında değil misiniz?" diyen Güler, şöyle devam etti:

"Sanırım değilsiniz!

Kılıçdaroğlu “Abdullah Gül’den neden bu kadar korkuyorlar” derken beni değil sizi kastediyordu. Daha açık ifade edeyim ‘buna alışsanız iyi olur’ diyordu. Böylece itiraz edenlere de kapıyı göstermiş oluyordu.

Anlamadınız.

Şimdi size ikinci kez kapı gösterildi. Yine anlamıyorsunuz. Korkarım anladığınızda atı alan Üsküdar’ı geçmiş olacak.

Vah ki vah!

Madem eş genel başkanlar anlatamıyor, o halde bir de ben deneyeyim.

CHP gibi bir partinin İstanbul İl Başkanı, yani Canan Kaftancıoğlu ‘Atatürk’ le problemli. Atatürk’ün askeri olmayı da reddediyor. Yeri gelmişken hatırlatmakta fayda var; HDP’li Sırrı Sakık ne demişti?

“Biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz diyorlar. Siz Mustafa Kemal’in askeri değil generali olsanız ne yazar, it sürüleri”

Malum CHP bu HDP’yle ittifak halinde. Şimdi bunun yanına bir de Canan Kaftancıoğlu’nun PKK’lı teröristler için döktüğü gözyaşlarını ekleyin…

Ben de devam edeyim.

‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ derken ne dediğinizin farkında mısınız ne anlama geldiğini biliyor musunuz? Yoksa ağız alışkanlığı, boş bir slogan mı? Millî mücadelede, Kurtuluş Savaşı’nda; Fransızlara, İngilizlere, Yunan’a karşı, emperyalizme karşı Mustafa Kemal’le birlikte mücadele edenlerin adıdır ‘Mustafa Kemal’in askerleri’.

O halde nasıl oluyor da Atatürk’ün kurduğu bir partinin İstanbul İl Başkanı onun adını ağzına almaktan imtina ediyor. Dahası Mustafa Kemal’in askeri olmayı reddediyor.

Hâlâ mı anlamadınız?

‘Alışsanız iyi olur’ diyor, itiraz edenlerinize kapıyı gösteriyor.

Yine size küçük bir hatırlatma yapayım, ne diyordu Mayıs 2015 tarihinde Selahattin Demirtaş?

“Buna alışsanız iyi olur çünkü biz daha Başkan Apo’nun heykelini dikeceğiz”.

Aradan beş yıl geçti, Millet İttifakı’nın bileşenleri alışmaya başladı bile. Bir tek Meral Akşener kalmıştı, geçenlerde o da ‘tamam alışırım’ dedi.

Kusura bakmayın ama bazılarınız da alışmaya başlamıştı bile.

Neyse, devam edelim.

Farkında mısınız bilmiyorum ama Canan Kaftancıoğlu’nun Atatürk hazımsızlığına bir tek ‘Abdullah Gül’e karşı çıkanlar’ ses yükseltti? Anlayacağınız, alışmayan, direnen bir tek siz kaldınız.

Ya alışırsınız ya da kapı orada!

Bilmem anlatabildim mi?

Ve son bir not.

Macron’un Erdoğan’ı hedef alan sözleri, Biden’in Erdoğan’ı devirmek için muhalefetle iş tutma arzusu, Kılıçdaroğlu’nun ‘dostlarımızla iktidar olacağız’ çıkışı bunların hepsi aynı amaca matuf.

Teslim olmamızı, diz çökmemizi, Doğu Akdeniz’den çekilmemizi, Anadolu’yu terk etmemizi istiyorlar. Canan Kaftancıoğlu’nun Ermeni soykırımı çıkışı sizce ne anlama geliyor? İmamoğlu İstanbul Belediye Başkanı oldu diye Yunan medyasının sevinç çığlıkları neye tekabül ediyor?

Ey Mustafa Kemal’in askerleri!

Biliniz ki, Canan Kaftancıoğlu Kemal Kılıçdaroğlu’nun bastıramadığı iç sesidir.

Buna alışacak mısınız?

Alışmasanız iyi olur!"

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Turgay Güler yazdı: Gül ve Kaftancıoğlu CHP'nin eş başkanı ile ilgili etiketler CHP Abdullah Gül Canan Kaftancıoğlu Turgay Güler Kemal Kılıçdaroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.