Turgay Güler yazdı... Buldukları tek gaz: Çöplükteki metan gazı

Akşam yazarı Turgay Güler, bugünkü yazısında Karadeniz'de bulunan tarihi doğal gaz keşfini bile eleştiren muhaliflere cevap verdi. Bu zihniyetin, zamanında Devrim otomobiline de, yerli uçağa da aynısını yaptığını söyleyen Güler, "Üretebilecekleri tek gaz, 1993 yılında Ümraniye Çöplüğü’nde biriken ve patlaması sonucu 39 kişinin hayatına mal olan metan gazıdır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Karadeniz'deki sondajda 320 milyar metreküp doğal gaz rezervinin keşfedildiğini açıklaması kimi muhalefet çevrelerinde bir sevince neden olmadığı gibi eleştiri konusu yapıldı.

Tarihi müjde ile dalga geçen muhaliflere en etkili cevabı köşesinden veren Akşam yazarı Turgay Güler, 1993 yılında CHP'li Nurettin Sözen döneminde patlayan Ümraniye Çöplüğü'nü hatırlattı.

"Bu zihniyetin gururla savunup üretebileceği tek gaz, 1993 yılında Ümraniye Çöplüğü’nde biriken ve patlaması sonucu 39 kişinin hayatına mal olan metan gazıdır." diyen Güler,  “Venezuela’da bir bidon petrol, bir tane Damak çikolata bile etmiyor…” tweeti ile tepki çeken Özgür Demirtaş'a da sert sözlerle yüklendi.

Güler, yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Sözüm ona koskoca bir profesör!

Bir yığın imla hatasıyla attığı mesajda şöyle saçmalıyor:

“Venezuela’da bir bidon petrol, bir tane Damak çikolata bile etmiyor…”

Niye etmiyor acaba hiç düşündü mü bu finans profesörü?

Amerikan emperyalizminin bir sonucu olduğunu göremiyor mu yoksa?

Yahut o emperyalizmin sözcülüğüne soyundu da biz mi fark edemiyoruz?

‘Bak bizim de sonumuz böyle olur, sakın o gazı çıkarmayın’ mı demek istiyor?

Hiç mi utanmıyor bu arkadaş?

Hâlâ sokağa çıkabiliyor mu?

Öbürü çıkmış ‘petrol de gaz da Araplara huzur getirmedi’ diyor.

Sefil!

Ve son bir not.

Bu zihniyetin gururla savunup üretebileceği tek gaz, 1993 yılında Ümraniye Çöplüğü’nde biriken ve patlaması sonucu 39 kişinin hayatına mal olan metan gazıdır."

GÜLER'İN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

Turgay Güler yazdı... Buldukları tek gaz: Çöplükteki metan gazı ile ilgili etiketler CHP Ümraniye Turgay Güler çöplük gaz metan gazı
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.