Turgay Güler: CHP ve İYİ Parti önünde sürdürün nöbetlerinizi

Siyasette CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Pervin Buldanlı 8 Mart paylaşımı tartışılmaya devam ediyor. Akşam yazarı Turgay Güler, bugünkü köşe yazısında yaşanan son gelişmeleri ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in tutumunu ele aldı. Güler, "Ey Diyarbakır anneleri. Artık Diyarbakır nöbetinize bir son verip Ankara'ya gelin lütfen. Ankara anneleri olun. CHP ve İYİ Parti genel merkezlerinin önünde sürdürün nöbetlerinizi." dedi.

Akşam yazarı Turgay Güler, 'Ankara anneleri' başlıklı köşe yazısında Millet İttifakı'nın çok tehlikeli ve kirli bir oyuna kalkıştığını yazdı.

Oyunun yazarının Kandil ve terörist elebaşlarından Mustafa Karasu olduğunu ifade eden Güler, Karasu'nun Gara'da 13 vatandaşımızın şehit edilmesinin ardından yaptığı skandal açıklamayı hatırlattı.

Karasu'nun "Muhalefet yüklenseydi fırsattı. Bu hükümeti düşürebilirlerdi" sözlerini anımsatan Güler,  "Yani demek istiyordu ki 'biz 13 kişiyi öldürerek üzerimize düşeni yaptık ama Millet İttifakı sınıfta kaldı'. Karasu bunları söylerken, CHP ve İYİ Parti'nin sıcağı sıcağına böylesi bir tepki veremeyeceğinin de farkındaydı. Bu yüzden de onları 'korkaklıkla' suçluyordu." ifadesini kullandı.

"Şehitlerin kanı henüz kurumadı ama olayın sıcaklığı geçti. Toplumda ilk günkü tepki yok artık. Yani Karasu'nun senaryosunu hayata geçirmenin tam vakti!" diyen Güler, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle CHP bu tür durumlarda hep aynı taktiği uyguluyor. Olay henüz sıcakken susuyor, soğuyunca da kalleşlik yapıyor.

15 Temmuz'da yaptığı gibi.

Neyse biz gelelim şimdi asıl meseleye, yani o kirli ve tehlikeli oyuna.

Oyun, Selahattin Demirtaş'ın sosyal medya üzerinden yaptığı skandal açıklamayla sahneye çıktı.

Demirtaş şöyle dedi:

'Diplomatik yollar yerine, siyasi şov amaçlı operasyon sonucunda ortaya çıkan trajedinin sorumluluğunu HDP'ye ve muhalefete yüklemek aymazlıktır. Halka hesap vermesi gereken iktidardır'.

Açıkça 'PKK masum' dedi. Ardından da Karasu'nun talimatını hayata geçirip iktidarı suçladı.

Hemen ardından bu kez Kemal Kılıçdaroğlu sahne aldı ve 'Demirtaş'ın açıklamalarını değerli buluyorum' dedi.

Değerli çünkü 'PKK masum, devlet suçlu'!

Sahne sırası Ekrem İmamoğlu'ndaydı. O da kadınlar günü dolayısıyla paylaştığı mesajda Pervin Buldan ve Meral Akşener ismini yan yana getirdi. Dahası fidan dikme töreni tertipleyip Buldan'la yan yana omuz omuza görüntü verdi!

İYİ Partili bazı isimler bu cürete tepki gösterdi.

Ve sahne sırası Akşener'e geldi.

Herkes ne diyeceğini merak ederken Akşener sıkıntı yok anlamına gelebilecek cümlelerini 'saygı duyuyorum' diyerek bitirdi.

O arada ne idiğü belirsiz bir sapık çıktı sahneye. Ülkücü selamı verirken fotoğrafları saçıldı ortalığa.

Millet İttifakı söz birliği etmişçesine MHP'yi bu münferit iğrenç olay üzerinden hedef tahtasına oturttu.

Sosyal medyada 'MHP kapatılsın' kampanyaları başlatıldı.

HDP değil MHP kapatılsın! Bak sen!

Onlarca taciz, tecavüz olayının meydana geldiği CHP açık kalsın ama MHP kapatılsın!

Tezgâha bakar mısınız?

Yahu CHP'nin milletvekilinden, il-ilçe başkanına, belediye başkanından bilmem nesine varıncaya kadar onlarca ismin sapıklığı ortada dururken... CHP bu sapıklara sahip çıkarken... Münferit bir hadiseyle hem gündemi değiştirip hem de MHP'yi kapatın demek!

Tertibe bakar mısınız?

Ne kadar FETÖ'cü, PKK'lı hesap varsa hep bir ağızdan 'MHP kapatılsın' diye bağırıyor.

Binlerce insanımızın katili PKK'ya sırtını dayamış HDP'ye de kol kanat geriyor.

Vah ki vah.

Bundan daha tehlikeli bir oyun olabilir mi Allah aşkına.

Ve son bir not.

Ey Diyarbakır anneleri.

Artık Diyarbakır nöbetinize bir son verip Ankara'ya gelin lütfen. Ankara anneleri olun.

CHP ve İYİ Parti genel merkezlerinin önünde sürdürün nöbetlerinizi.

HDP marifetiyle PKK tarafından kaçırılan ve rehin tutulan evlatlarınızı Kemal Bey ve Meral Hanım'dan isteyin. Onlar 'diplomatik' yollarla evlatlarınızı getirir!"

YAZININ ORİJİNAL METNİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Turgay Güler: CHP ve İYİ Parti önünde sürdürün nöbetlerinizi ile ilgili etiketler Turgay Güler HDP CHP Diyarbakır evlat nöbeti
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.