Turgay Ciner'in "Küçük" oyunları...

Bir süre önce Türkiye'yi terk ederek İngiltere'ye yerleşen Turgay Ciner'in sahibi olduğu Habertürk, "Kızılay'a bağış" tartışması üzerinden FETÖ ile mücadeleye karşı cephe aldı. 17-25 Aralık sürecinde medya grubunu FETÖ'cü gazetecilerle dolduran ve bu nedenle iktidar ile gerilim yaşayan Ciner Medya Grubu, hükümet ile bir kez daha FETÖ konusunda karşı karşıya geldi. Turgay Ciner'in sahibi olduğu medyanın sinsi yayın politikasında Cem Küçük'ün oynadığı rol de dikkat çekti.

Habertürk TV'nin yayın politikasındaki değişiklik son dönemde dikkat çekici boyuta ulaştı.

İngiltere'ye yerleşen ve uzun süredir Türkiye'ye gelmeyen iş adamı Turgay Ciner'in sahibi olduğu Ciner Medya Grubu'nun yayın politikasındaki radikal değişiklik medya kulislerinde "Talimat patronajdan mı geldi?" sorusu ile tartışması konusu oldu.

Bilindiği gibi daha önce de Ciner Medya Grubu, Turgay Ciner'in sağ kolu olarak bilinen Kenan Tekdağ yönetimindeki Habertürk'e FETÖ'cülerin sızması nedeniyle iktidar ile karşı karşıya gelmişti.

Yine son dönemde, Habertürk TV'de bir süredir iktidara karşı "müzmin muhalif" olarak konumlanan isimler ön plana çıkartıldı ve ekranlarda daha sık boy gösterir hale geldi.

Habertürk TV Ankara Temsilci Bülent Aydemir de Ciner Medya Grubu'nun iktidara karşı aldığı bu yeni pozisyonun öncü isimlerinden birisi olarak sivrildi.

Son olarak geçtiğimiz gün, sunuculuğunu Ebru Baki'nin yaptığı Para Gündem programına katılan İnternethaber Grup Başkanı Hadi Özışık ve Habertürk TV Ankara Temsilcisi Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir arasında sert bir "deprem" tartışması yaşandı.


Bülent Aydemir, Başkentgaz'ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na yaptığı bağışı sert sözlerle eleştirerek kuruma ağır eleştiriler yöneltti.

İnternethaber Grup Başkanı Hadi Özışık ise Aydemir'in "siyasi" saiklerle gazetecilik yaptığını belirterek programı terk etti.

TURGAY CİNER'İN "KÜÇÜK" OYUNU

Habertürk TV'nin iktidara karşı geliştirdiği saldırgan haber politikası her geçen gün dozunu biraz daha artırırken, Ciner Medya Grubu'nun ilginç bir hamlesi daha dikkatli gözlerden kaçmadı.

Sözde "iktidara yakın gazeteci" olarak bilinen Cem Küçük, bir süredir "denge unsuru" olarak Habertürk TV'de boy göstermeye ve görüş beyan etmeye başladı.

Son olarak Habertürk'te kurumsal olarak hedef tahtasına yerleştirilen Kızılay ile ilgili "bağış" polemiğinde görüşlerine başvurulan Cem Küçük, Ensar Vakfı'na dolaylı bağışın yanlış bir işlem olduğunu savundu.

CEM KÜÇÜK'TEN KIZILAY VE BAŞKENTGAZ'A SALVOLAR

Habertürk sunucusu Hülya Hökenek'in konuğu olarak katıldığı programda Başkentgaz ile Kızılay arasındaki ilişkiye itiraz eden Cem Küçük, "Böyle bir şey olacaksa bunu Başkentgaz direkt, doğrudan Ensar Vakfı'na vermeliydi." İfadelerini kullandı.

Hülya Hökenek'in Ensar Vakfı'na yönelik bazı eleştirileri hatırlatması üzerine ise Küçük'ün, "Habertürk'te bir sıkıntı olunca 'tüm Habertürk böyle' demek doğru değil, o kişiyle alakalı bir durum bu da" yorumunda bulunması da dikkat çekti.

Turgay Ciner'in "Küçük" oyunları...

CEM KÜÇÜK: ERDOĞAN DA BUNA "YANLIŞ" DİYECEK

Bağış konusunda Kızılay'ın "taşeron" olduğunu belirterek bunu yanlış bulan Cem Küçük, daha da ileri giderek, bu konunun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da "yanlış" bulunacağını savundu.

Cem Küçük sözlerini şöyle sürdürdü;

"Şimdi bak Tayyip Bey'in önüne mutlaka gelecektir, görecektir bunu... O da burada bir yanlış olduğu konusunda "bu yanlış" diyecektir. Bunun savunulacak bir tarafını görmüyorum savunulacak bir tarafı olsa ben bunu savunurum zaten. Hazine Bakanımız Berat Albayrak'ın da önüne bu konu gelcektir Berat Bey ve arkadaşları, ekibindekiler bu konuya bakar, bir vergi kaçırma varsa, ki öyle görünüyor, o zaman oraya da gereken ceza, yaptırım neyse o uygulanır."

O BAĞIŞLAR FETÖ İLE MÜCADELEDE KULLANILDI

Diğer yandan Habertürk tarafından bir süredir topa tutulan bağış konusunun tarafı kurum ve şirketlerle ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Adeta "zimmete para geçirilmiş" gibi sürdürülen o yayınların ardından Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na yapılan bağışın iç yüzü hakkında açıklama geldi.

Suçlamara cevaben bir açıklama yapan Ensar Vakfı, Kızılay üzerinden gerçekleştirilen 7 milyon 925 bin dolar bağışın, Elazığ depremi sonrasında maksatlı bir şekilde çarpıtıldığını savundu ve o parayla ABD'de FETÖ'ye karşı yurt binası yaptıklarını duyurdu.

Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader'in yaptığı yazılı açıklamada ilk olarak vakfın, TÜRGEV ile birlikte 2014 yılında ABD'de 'Turken Foundation' adıyla bir vakfın kuruluşuna öncülük ettiğini belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"New York Manhattan’da merkezi bir konumda bir arsa satın alınmış ve bu arsada Türken Vakfı Yurdu inşaatı başlatılmıştır. 21 katlı olarak planlanan yurdun önümüzdeki iki yıl içerisinde tamamlanması hedeflenmekte olup şimdiye kadar 12 katı inşa edilmiştir. Arsa ve inşaat maliyetleri vakıflarımızın öz kaynakları ve hayırseverlerin bağışlarıyla karşılanmaktadır. Hem Amerika’da hem Türkiye’de birçok hayırseverimiz imkanları ölçüsünde bu inşaat projesine maddi desteklerini sunmuştur."

Söz konusu bağışın FETÖ ile mücadelede kullanıldığının ortaya çıkması üzerine Habertürk ekran yüzleri ve Cem Küçük'ün nasıl bir tavır takınacağı ise merak konusu oldu.

 

Turgay Ciner'in "Küçük" oyunları... ile ilgili etiketler FETÖ Turgay Ciner Kızılay Habertürk Ensar Vakfı başkentgaz
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.