Tunus'ta darbenin ardından yeni başbakan seçildi: İlk kadın başbakan!

Tunus'ta Cumhurbaşkanı'nın Nahda'ya yaptığı siyasi darbenin ardından yeni Başbakan yemin etti. Ülkenin ilk kadın başbakanı olan Buden Ramazan, Cumhurbaşkanı'nın kendisini destekleyen batıya 'modernleştik' gösterisi olarak yorumlandı.

Necla Buden Ramazan, Arap dünyasının ve Tunus'un ilk kadın Başbakanı oldu. Kartaca Sarayı'nda düzenlenen törende yemin eden Buden, göreve başladı.

Tunus'ta hükümeti kurmakla görevlendirilen Necla Buden Ramazan, 23 bakandan oluşan yeni kabineyi açıkladı.

TUNUS'TA YENİ HÜKÜMET KURULDU

Buden Ramazan, başkent Tunus'taki Kartaca Sarayı'nda düzenlenen törende yemin ederek göreve başladı. Aynı zamanda akademisyen kimliği taşıyan Buden, Arap dünyasının ve Tunus'un ilk kadın Başbakanı oldu.

Zeynel Abidin bin Ali'nin 2011'deki "Arap Baharı" sürecinde devrilmesinin ardından ülkenin 10. Başbakanı olan Buden, 1958 yılında Tunus'un orta kesiminde yer alan Kayrevan vilayetinde doğdu.

Başkentteki Tunus Mühendislik Okulunda jeoloji dalında Öğretim Görevlisi olan Buden, yüksek öğrenim reformu projesinde yönetici olarak çalıştı.

Kariyeri boyunca üst düzey görev aldığı Yüksek Öğrenim Bakanlığı'nda son olarak Dünya Bankası programlarının uygulanması üzerine çalışıyordu.

Tunus'ta darbenin ardından yeni başbakan seçildi: İlk kadın başbakan! ile ilgili etiketler Tunus Darbe Kadın nahda Başbakan ilk necla buden
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.