Tunus darbesini kınamak bir yana, kutlama fotoğrafı paylaştı

Türkiye'de "demokrat/solcu gazeteci" olarak bilinen Nevşin Mengü Tunus darbesinde yine sınıfta kaldı! Mengü darbeyi kınamak bir yana, darbecileri destekleyen postal sevicilerin kutlama fotoğrafını paylaştı!

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, Fransa ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin örtülü desteği ile orduyu da arkasına alarak Meclis'i feshedip darbe yaptı.

Kays Said, "ülkenin içinde bulunduğu olağanüstü koşullar nedeniyle" kendi atayacağı bir başbakanla yürütmeyi devralacağını duyurdu. Tunus Meclis Başkanı Raşit Gannuşi, "Cumhurbaşkanının yasal bir dayanağı olmayan kararları, bir darbedir, anayasayla yorumlamak yanlıştır" diyerek halkı "demokrasiyi yeniden tesis etmek için barışçıl mücadeleye" çağırdı. 

Görevden alınan Başbakan Hişam el-Meşişi'nin ordu tarafından tutuklandığı iddia edildi.

Ülkede iç karışıklık halen devam ederken, Cumhurbaşkanı Said taraftarları sokaklara inerek darbeye destek veren gösteriler yapmaya başladı.

Kutlamalar sırasında darbecileri destekleyen polislerin kameralara yandığı bir fotoğraf karesi ise uluslarası medyada geniş yer buldu.

Gazeteci Nevşin Mengü de bu fotoğrafı Twitter hesabından paylaşarak "Tunus'ta İslamcı En Nahda hükümeti Cumhurbaşkanı tarafından feshedildi. Fesih kararı sonrası kutlamak için sokaklara dökülenler oldu. Dün geceki kutlamanın sembol fotoğraflarından biri" ifadelerini kullandı.

KINAMAK BİR YANA KUTLAMA FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI


Nevşin Mengü'nün darbeyi kınamak yerine, darbeden bir kutlama fotoğrafı paylaşması sosyal medyada büyük tepki topladı. 

Mengü'nün paylaşımı pekçok kişi tarafından darbeden yana bir tavır gibi değerlendirilirken ünlü gazeteciye sosyal medya kullanıcılarından sert eleştiriler geldi. Nevşin Mengü, söz konusu paylaşımının altına iliştilerilen çok sayıda asker postalı fotoğrafı ile protesto edildi.


Mengü ise Twitter hesabından kendisine yönelik bu eleştiriler hakkında yeni bir açıklama yaptı ve" Arkadaşlar gaza gelmeyin, üç gün sonra 'dostum Saeid' olur, açığa düşersiniz. Hadi canlarım" dedi.

Tunus darbesini kınamak bir yana, kutlama fotoğrafı paylaştı ile ilgili etiketler Nevşin Mengü Tunus Darbe Twitter paylaşım
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.