O belediyeden işçilere 8 bin lira maaş! Kadınlara regl ve menopoz izni

Tunceli Belediyesi işçi maaşını 8 bin liraya çıkarması sonrasında bu olay sosyal medyada gündem oldu. Tunceli Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında yapılan sözleşme doğrultusunda kadrolu 63 çalışanın maaşlarına yüzde 20 zam gerçekleştirildi.

Tunceli Belediyesi ile DİSK arasında yapılan görüşmelerin olumlu geçmesi işçi maaşlarına hemen yansıdı. Anlaşma doğrultusunda belediyede çalışan 63 işçinin maaşlarına yüzde 20 zam yapılınca en düşük işçi maaşı 8 bin lira oldu.

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, imzalanan sözleşme sonrasında bazı işçilerin maaşının 8 bin lirayı aştığını bazılarının ise yaklaşık 8 bin lira maaş alacağını duyurmuş oldu. Maçoğlu tarafından yapılan açıklamada, "Gönül isterdi ki bütçemiz daha iyi olsun ve işçimize hak ettiğini verelim. İşçiler ve memurlar sınırın hep altında kalıyor. Tüm işçilerimize hayırlı olsun" dedi.

Yapılan sözleşmeler akabinde ise kadın çalışanlara 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile her ayın belli bir gününde regl/menopoz izni verildi.

Bununla beraber yemek ve kira yardımında da yüzde 50 ila yüzde 100 arasında zam yapıldı

O belediyeden işçilere 8 bin lira maaş! Kadınlara regl ve menopoz izni ile ilgili etiketler İşçi maaş Kadın regl Tunceli Belediyesi izin Menopoz
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.