Tunca Aydoğan kimdir? Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da hangi rolde?

Tunca Aydoğan, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın kadrosuna girdi. ATV ekranlarında yayınlanan dizi herkes tarafında hayranlıkla izleniyor. Hem hikayesi hem de oyuncu kadrosu ile de büyük beğeni topluyor. Aydoğan'ın yaşamı ise herkes tarafından araştırılıyor. Peki Tunca Aydoğan kimdir? Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da kimi canlandıracak? Detaylar haberimizde...

Tunca Aydoğan kimdir? Reyting yarışında birçok yapımı geride bırakan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz vatandaşların vazgeçemediği diziler arasında yer alıyor. EDHO'ya 109.bölümde Yılan Hikayesi'nin Kürşat'ı girecek. Aydoğan'ın dizide hangi rolü canlandıracağı ise merak konusu. Peki Tunca Aydoğan kimdir? Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da kimi canlandıracak? Merak edile detaylar haberimizde...

Tunca Aydoğan kimdir? Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da hangi rolde?

ATV'de geçen hafta 4. yeni sezonuyla ekrana dönen Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'a transfler sürüyor. Mustafa Üstündağ ve Hüseyin Avni Danyal'ın ardından usta oyuncu Tunca Aydoğan da EDHO kadrosuna katıldı. 90'lı yıllara damga vuran dizi olan Yılan Hikayesi'nin fenomen karakteri Kürşat rolüyle hafızalara kazınan Tunca Aydoğan yıllar sonra EDHO'yla ekrana dönüyor.

Usta oyuncu son olarak 3 yıl önce yayınlanan Aşk Yeniden dizisinde rol almıştı. 51 yaşındaki oyuncunun EDHO'daki yeni rolü ise 109. bölümde belli olacak. Han

Başrollerinde Oktay Kaynarca,Ozan Akbaba, Yunus Emre Yıldırımer, Mustafa Üstündağ, Hüseyin Avni Danyal ve Tarık Ünlüoğlu'nun yer aldığı, usta senarist Raci Şaşmaz'ın yapımcılığını yaptığı ve Onur Tan'ın yönetmenliğini üstlendiği Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 109. bölümüyle 2 Ekim Salı akşamı ATV'de...

TUNCA AYDOĞAN KİMDİR?
1967 doğumlu oyuncu Tunca Aydoğan çocukluk yıllarında müziğe ilgi duymuş ve piyano eğitimi almıştır. İkizler burcudur.

Müzik dışında oyunculuk ile kariyer planlaması yapmış ardından, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünden mezun olmuştur. Üniversite döneminde Zeliha Berksoy, Oğuz Aral, Müşfik Kenter ve Cihan Ünal gibi usta isimlerinden oyunculuk eğitimi almıştır.

Üniversite mezuniyetinin ardından İstanbul Bakırköy Belediyesi Şehir Tiyatrolarında çalışmaya başlamış, bir televizyon filminde reji asistanlığı ve oyuncu olarak sinema dünyasına adım atmıştır. Ekran severler tarafından özellikle Yılan Hikayesi isimli dizide canlandırdığı karakter ile tanınan Tunca Aydoğan aslen Ankara doğumludur.

Yılan Hikayesi dışında Çaylak, Ayva Sarı Nar Kırmızı, Tutkunum Sana, Kara İnci, Her Halimle Sev Beni, Nakş-ı Dil Sultan, İffet ve Aşk Yeniden isimli projelerde rol almıştır.

EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ KONUSU
Çocuk denecek yaşta girdiği yeraltı dünyasının tepesine doğru tırmanmakta olan Hızır Çakırbeyli ve ailesinin hikayesi anlatılmaktadır. Yeraltı dünyasına giren her adam haksızlıklara başkaldırmaya yemin eder. Güçlenip zenginleştikçe kendisi bu haksızlıkların kaynağı olur. Hızır Çakırbeyli sevda adamıdır. Sevmekten hiç kaçmaz. Sevilmeyi de pek sever.
Kardeşini, oğlunu, yeğeninin ve ailesinin diğer fertlerini de canından aziz tutar, onlar için fedakar bir "baba"dır. Vefakar bir dosttur. Vazgeçilmez bir ağabeydir. Adil ve cömert bir reistir. Bu özellikleri onun sonu olacak yerde Hızır'ı yeraltı dünyasında da yüceltir. Sözüne güvenilir, daima iş yapılır bir adam haline gelmişken devletin radarına takılır. Devlet kontrol etmek istediği gayri meşru faaliyetleri yürütmek için ondan iyi bir aday olmadığını düşünür. Bu Hızır'a en büyük olma teklifidir.

YILAN HİKAYESİ

Dizide köyden kaçan Zeyno'nun Memoli ile karşılaşıp birlikte yaşadığı maceralar anlatılmaktadır. Meltem Cumbul diziden 2001 yılnda ayrılmıştır. Onun yerine Memoli´nin görev arkadaşı olarak Katerina Moutsatsos diziye katılmıştır. Reyting rekorları kıran dizi 90. bölümü ile ekranlara veda etmiştir.

Osman Yağmurdereli'nin yapımcılığını yaptığı dizide Komiser Memoli (Memet Ali Alabora) başarılı bir polistir. Karanlık çetelerin ve mafya'nın birçok işini bozduğundan çok düşmanı vardır. Memoli'nin oğlu Can, mafya tarafından öldürülmüştür. Bunun üzerine Memoli hayata küser ve sadece işine odaklanır. O günden sonra kötü adamların kâbusu olur.

Zeyno, yani Zeynep (Meltem Cumbul), köyden kanlısı Erkan'ı (Emre Kınay) bulmak için şehre gelmiş ve yardım etmesi için Memoli'yi bulmuştur. Memoli ve ailesi bir dönem Zeyno'nun köyünde yaşamışlardır. Zeyno, Memoli'yi bulduktan sonra o da bu maceranın içinde yer alacaktır. Kanlısı Erkan, Hasan Ağa'nın yeğenidir. Hasan Ağa ise büyük bir mafya patronudur.

Kral, yani Sinan (Çetin Tekindor), kendisine öldü süsü vererek ortadan kaybolmuş, ama işleri gizliden gizliye yönetmektedir. Dizideki en gizemli ve büyük mafya patronudur. Dizide en ilgi çeken ve sıradışı olan konudur.

Bu arada Hasan Ağa'nın da mal varlığı yeğeni Erkan'a kalmıştır. Ancak Kürşat (Tunca Aydoğan) ve Gülsüm (Neriman Uğur), Erkan'dan ve Komiser Memoli'den bir an önce kurtulmayı istemektedir.

Macera bu şekilde gelişir. Yılan Hikâyesi, yayınlandığı dönemde en çok izlenen dizilerden biri olmuştur.

Dizinin ortalarında Meltem Cumbul, diziden ayrılmıştır. Bunun üzerine Yunan oyuncu Katerina Moutsatsos, Eleni rolü ile diziye katılmıştır.

Dizi, daha sonraları tekrar bölümleri ile D Max'ta ve çeşitli yerel televizyon kanallarında ve son olarak Cine5'te yayınlanmıştır. Dizinin 1. sezonu 34. bölümle bitmiş, 2. sezon 64. bölümde bitmiş, son sezonda 90. bölümle final yapmıştır. Perşembe günleri saat 21:30 tekrarları ise cumartesi aynı saatte yayınlanmıştır. Bazen 21:45 ve 22:00'de de yayınlandığı olmuştur.

 YILAN HİKAYESİ KARAKTERLER
Memoli (Memet Ali Alabora, 1-90): Gerçek adı Mehmet Ali Öztürk'tür. İş arkadaşları ona Memoli der. Komiser, çetelerin ve kötü adamların belalısıdır. Birçok çeteyi çökertmiştir.
Zeyno (Meltem Cumbul, 1-66): Gerçek adı Zeynep'tir. Memoli'nin köylü kızı, köyden kanlısı Erkan'ı bulmaya gelmiştir. Sonraları Memoli'ye âşık olur. Düğününde Gülsüm'ün keskin nişancıları tarafından vurularak Erkan Ağa'nın kollarında ölür.
Belgin (Ayten Gökçer, 4-90): Memoli'nin ev sahibidir. Eski bir sinema oyuncusudur. Kral'ın eşidir.
Kral (Çetin Tekindor, 1-88): Gerçek adı Sinan'dır. Büyük bir suç örgütünün lideridir. Memoli'nin baş düşmanıdır. Ayrıca Belgin'in kocasıdır. Memoli tarafından vurularak öldürülmüştür.
Erkan Ağa (Emre Kınay, 1-79): Zeyno'nun kocası ve aynı zamanda da kanlısıdır. Kürşat'ın ve Gülsüm'ün can düşmanıdır. Hasan Ağa'nın yeğenidir.
Hasan Ağa (Erdinç Olgaçlı, 3-7) Büyük bir mafya babasıdır. Erkan Ağa'nın amcasıdır. Aynı zamanda Gülsüm'ün eşidir. Kürşat'ın oyunuyla öldürülmüştür.
Kürşat Açık (Tunca Aydoğan, 3-90): Gerçek adı Hakan'dır. 12 Ekim 1968 Adıyaman doğumlu. Baba adı Mustafa Ana Adı Münevver. Tarihi Eser Kaçakçılığı, Silah Kaçakçılığı ve Uyuşturucu Kaçakçılığı gibi suçlardan sabıkası vardır. Hasan Ağa'nın sağ koludur. Gülsüm Hanım'la beraberdir. Mafya adamıdır ve imparatorluğu yönetmek istemektedir. Erkan Ağa'nın can düşmanıdır.
Meltem (Damla Özen): Hakan (Kürşat)'ın karısıdır.
Gülsüm (Neriman Uğur, 3-90): Hasan Ağa'nın karısıdır. Hasan Ağa öldükten sonra Kürşat ile aşk yaşamaya başlamıştır. Ölümü de son bölümde Kürşat'ın elinden olur.
Başkomiser Kemâl (Süleyman Turan, 1-90): Memoli ve Cem'in şefidir. Belgin Hanım'a hayranlık duymaktadır ve ona âşıktır.
Komiser Cem (Nail Kırmızıgül, 1-90): Memoli'nin en yakın arkadaşı ve aynı zamanda meslektaşıdır. Komiser Derya'ya âşık olmuş ve evlenmişlerdir.
Komiser Başak (Betül Şahin, 1-67): Memoli ve Cem'in iş arkadaşıdır. Memoli'ye âşıktır ama Memoli onu yalnızca arkadaşı olarak görmektedir.
Yusuf (Hakan Bilgin, 3-90): Kürşat'ın sağ koludur ve onun her istediğini yapar.
Eleni (Katerina Moutsatsos, 68-85): Diziye ilerleyen bölümlerde, 3. sezonda giren genç güzel ve zeki Yunan polistir. Başak'la görevleri bir aylığına değiştirmek için Türkiye'ye gelmiştir. Memoli'ye âşık olur.
Rıza (Erdal Küçükkömürcü, 54-90): Dizideki mafyalardan ve Kürşat'ın düşmanlarındandır. Gülsüm'e aşıktır. Son bölümde Kürşat tarafından oyuna getirilerek öldürülür.
Yaşar (Şevket Çoruh): Erkan Ağa'nın en yakın arkadaşı ve köylüsüdür. Erkan Ağa ile köyünde gezerken Askeri İnzibat tarafından apar topar askere götürülmüştür.
Rambo Berk (Ferhat Yılmaz, 12-90): Memoli'nin apartmandan komşusudur. Biraz saf bir çocuktur. Polis olmayı istemektedir. İlerleyen bölümlerde Polis Koleji sınavlarını kazanmıştır.
Çaycı Avni (Bülent Şakrak, 1-90): Memoli'nin görev yaptığı polis merkezinin çaycısıdır. Sürekli olarak polislerle iç içedir. Şans oyunlarına düşkündür. Son bölümde at yarışını tutturmuş ve zengin olmuştur.
Komiser Tayfun (Okan Yalabık): Diziye sonradan giren komiserdir. Stajyer polistir.
Komiser Derya (Görkem Yeltan, 21-64), Şebnem Köstem, 65-90): Polis okulundan mezun olmuş genç güzel ve zeki polis kızdır. Komiser Cem'in eşidir.
Güzin (Ayşe Tunaboylu, 1-90): Memoli'nin apartmandan komşusudur. Rambo Berk'in annesidir.
Selo (Serkan Ercan): Erkan Ağa'nın sağ kolu ve köylüsüdür. Kurban'la İstanbul'a gelmiştir.
Şehnaz (1-2-59-60-88): Memoli'nin oğlunun öldürülmesinden sonra ayrıldığı karısıdır. Oğlunun ölümünden hep Memoli'yi suçlamış, Memoli Kral'ı öldürünce onu affetmiştir.
Kurban (Murat Taşkent): Erkan Ağa'nın köylüsüdür. Selo'yla İstanbul'a gelmiştir.
Damla (Damla Ersubaşı),66-70): Kürşat'ın kızıdır. Gülsüm ve Rıza tarafından kaçırılmış, fakat kaçırıldığı Rıza'nın kebapçı salonundan Babasının yanına kaçmayı başarmıştır.

Tunca Aydoğan kimdir? Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da hangi rolde? ile ilgili etiketler Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz tunca aydoğan kimdir hangi rolde
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.