Tunç Soyer'den saldırılan heykele yerinde inceleme

İzmir'i vuran sel felaketinin ardından altyapıdaki sorunları çözmesi beklenen CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, saldırıya uğrayan Bekir Coşkun heykelini ziyaret etti. Soyer, saldırıyı kınadığını belirtti.

İzmir'de geçtiğimiz gün sağanak yağış sonrası şehirde yine kaos çıktı. Şehrin altyapısı yağışlara karşı direncini kaybedince, birçok sokak ve cadde sular altında kaldı.

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin altyapı yetersizliği nedeniyle yağmur esnasında birçok cadde ve sokak sel sularına esir olurken, İzmir'de yağmur sonrası ortaya çıkan manzara her zamanki gibi değişmedi.

İzmir'in bu sorunları sürerken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in gündemi tamamen farklı...

Tunç Soyer'den saldırılan heykele yerinde inceleme

HEYKELİ İNCELEMEYE GİTTİ

CHP'li Buca Belediyesi tarafından, hayatını kaybeden gazeteci Bekir Coşkun’un anısını yaşatmak için yapılan heykel, geçtiğimiz gün kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğradı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise aynı gün sular altında kalan İzmir'de incelemelerde bulunup çözüm üretmek yerine, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ile birlikte zarar verilen heykeli inceledi.

HEYKEL YENİLENECEK

Yaşananların çok üzücü olduğunu belirten Başkan Soyer, “Bu tür saldırılarla ne Bekir Coşkun’un adını ne de onun savunduğu değerleri unutturmak mümkün değil. Biz yaşadığımız müddetçe buna izin vermeyeceğiz. Bunun sonuna kadar savunucusu olacağız. Buca Belediye Başkanımız tekrar zarar görmemesi için bronz bir heykel yaptırmayı planlıyor. Biz de İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Bekir Coşkun’un adını yaşatmak için bir çalışma yapıyoruz" dedi.

Tunç Soyer'den saldırılan heykele yerinde inceleme ile ilgili etiketler CHP İzmir Tunç Soyer Bekir Coşkun heykel
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.