Tunç Soyer 'Kıbrıs'tan sonra şimdi de 'Kürt' kartına sarıldı!

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer geçtiğimiz günlerde “Kıbrıs’ı Kıbrıslılara bırakalım” sözleri ile büyük tepki çekmişti. Soyer bu kez de 'Kürt' kartına sarıldı. “Kürtlerin anadilinde kamusal hizmet isteğinin çözümünü sadece Ankara’nın insafına ve tasarrufuna bırakacağımız aşamayı geçtik." diyen Soyer'e her kesimden tepki yağdı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP'de olmasa da toplumda büyük tepkilere neden olan çıkışlarına devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde sarfettiği "Kıbrıs’ı Kıbrıslılara bırakalım” açıklamalarıyla tepki toplayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'den, bu kez de ana dil çıkışı geldi. 

"Kürtlerin anadilinde kamusal hizmet isteğinin çözümünü sadece Ankara’nın insafına ve tasarrufuna bırakacağımız aşamayı geçtik." diyen Soyer'e sosyal medyada tepki yağdı. 

ŞENER'DEN 'AŞAMALI' TEPKİ

Soyer'e tepki gösterenler arasında yer alan gazeteci Nedim Şener "Ülkenin dibine dinamit koyma aşamasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın aklına bırakma aşamasını çoktan geçtik" dedi. 

SOYER'E VE ALKIŞ TUTANLARA ATATÜRK VE ANAYASA İLE HATIRLATMA

Şener, Soyer ve bu konuşmasına alkışlarla destek veren aralarında milliyetçi kökenli Mansur Yavaş'ın da olduğu başkanlara biri Anayasa'dan, diğeri Atatürk'ten iki de hatırlatma yaptı:

"ANAYASA Madde 3 – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

Türk milleti demek Türk Dili demektir. Türk milleti geçirdiği felaketler içinde ahlâkının, menfaatlerinin kısacası kendi milliyetini yapan her şeyinin dili sayesinde muhafaza olunduğunu görüyor. Türk Dili Türk milletinin kalbidir, zihnidir M.K.ATATÜRK"

İşte Soyer'e sosyal medya hesabından yağan yüzlerce tepkiden bazıları...

Tunç Soyer 'Kıbrıs'tan sonra şimdi de 'Kürt' kartına sarıldı!

Tunç Soyer 'Kıbrıs'tan sonra şimdi de 'Kürt' kartına sarıldı! - Resim : 2

Tunç Soyer 'Kıbrıs'tan sonra şimdi de 'Kürt' kartına sarıldı! ile ilgili etiketler Kıbrıs Kürt Nedim Şener Tunç Soyer
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.