Tüm zamanların en büyük güneş patlaması kaydedildi: Dünya için tehlike var mı?

Solar Orbiter adlı uzay aracı şu ana kadar görüntülenen en büyük güneş patlamasını kaydetti. Avrupa Uzay Ajansı, patlamayla ortaya çıkan kütlenin Dünya'ya doğru ilerlemediğini kaydetti.

Milyarlarca megaton gücündeki güneş patlamaları, bazen insanların ciddi şekilde endişelenmesine neden oluyor. Çünkü, bu patlamalar sonrası ortaya çıkan kütlenin Dünya'ya yönelmesi sonucu, iletişimde ve elektrik iletiminde aksaklık gibi bazı önemli sorunların yaşanabilmesi mümkün. Bu sorunların nelere yol açabileceği bilinirken, Solar Orbiter uzay aracı ise geçtiğimiz günlerde çok önemli bir olayı kaydetti.

Tüm zamanların en büyük güneş patlaması kaydedildi: Dünya için tehlike var mı?

GÜNEŞ'TEKİ EN BÜYÜK PATLAMA!

Solar Orbiter uzay aracı, devasa bir güneş patlamasını yakaladı. Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada bunun, şimdiye kadar tek bir anda gözlemlenen en büyük olay olduğunu ve güneş aktivitesini daha iyi anlamak için ortak NASA-Avrupa misyonuna katkıda bulunacağını söyledi.

Tüm zamanların en büyük güneş patlaması kaydedildi: Dünya için tehlike var mı? - Resim : 2

DÜNYA İÇİN TEHLİKE VAR MI?

Daha önce de belirttiğimiz üzere, güneş patlamalarının zaman zaman uydulara, elektrik hatlarına ve diğer önemli altyapılara zarar verdiği biliniyor.

Ancak ESA, 15 Şubat Salı günü kaydedilen olayda, ortaya çıkan kütlenin gezegenimize doğru ilerlemediğinin altını çizdi.

Tüm zamanların en büyük güneş patlaması kaydedildi: Dünya için tehlike var mı? ile ilgili etiketler Solar Orbiter güneş patlaması Avrupa Uzay Ajansı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.