Tüm ülkenin aşılanacağı tarihi duyurdu

ABD Başkanı Donald Trump, aşı açıklamalarına devam ediyor. Geçtiğimiz gün yaptığı konuşmada riskli durumdaki kişilere bir ay içerisinde aşı dağıtılabileceğini belirten Trump bu kez her Amerikalının aşılanmış olacağı tarihi açıkladı. Trump, 2021 Nisan ayını işaret etti.

Koronavirüs salgını tüm dünyada etkisini arttırmaya devam ederken, aşı çalışmaları da devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, geliştirilen Covid-19 aşısının 1 ay içinde yüksek riskli kişilere dağıtılabileceğini ifade etmiş, Çarşamba günü ise aşının her Amerikalıya ücretsiz olarak sunulacağını duyurmuştu.

Başkan Trump bugün yaptığı açıklamada ise, yıl sonuna kadar "En az 100 milyon doz aşı üretmiş olacağız. 2021 Nisan ayına kadar her Amerikalı için yeterli dozda aşı olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Hoover Enstitüsü Kıdemli Üyesi ve Trump'ın Koronavirüs Görev Gücü Danışmanı Scott Atlas yaptığı açıklamada, bu yılın sonuna kadar 100 milyon doz aşının, 2021 yılının ilk çeyreğinde ise yaklaşık 700 milyon doz aşının mevcut olacağını aktardı.

Tüm ülkenin aşılanacağı tarihi duyurdu ile ilgili etiketler ABD Trump aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.