Tüm uçağı saran koku acil iniş yaptırdı!

Hollanda'dan kalkan ve Antalya'ya giden Transavia Havayolları'na ait yolcu uçağı 8 yolcunun bilinmeyen bir nedenle rahatsızlandı. İddiaya göre rahatsızlıklar uçağın içinde 'garip bir kokunun' yayılması sonrası başladı. Uçak Viyana'ya acil iniş yapmak zorunda kaldı.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'dan Antalya'ya giden Transavia Havayolları'na ait yolcu uçağı, 8 yolcunun aniden rahatsızlanması üzerine Avusturya'nın başkenti Viyana'ya zorunlu iniş yaptı. Görgü tanıklarına göre, uçağın içinde "garip bir kokunun yayılmasının ardından" yolcular kendilerini rahatsız hissetmeye başladı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Transavia Havayolları'na ait HV163 sayılı Boeing 737-800 tipi uçak, 185 yolcusuyla birlikte pazar sabahı saat 06.00'da Antalya'ya gitmek üzere Amsterdam'dan havalandı.

İLK MÜDAHALE KABİN PERSONELİNDEN

Ancak kalkıştan yaklaşık bir saat sonra uçaktaki 8 yolcu aniden fenalaştı. Koridora uzanan hastalara ilk müdahale, kabin personeli tarafından yapıldı. Bu arada pilot, Viyana Havalimanı'na acil iniş yaptı. Hastalardan ikisi, havalimanında hazır bekleyen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Diğer 6 hastanın tedavisi ise ayakta gerçekleştirildi.

Transavia Havayolları, yolcuların rahatsızlanmasına neden olan şeyin belirlenmesi için uçağın Hollanda'ya geri dönmesine karar verdi. Yolcuların Türkiye'ye götürülmesi için Viyana'ya başka bir uçak gönderildi.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

Uçaktaki yolculardan Hetty Roelofsen, yaşadıklarını sosyal medya hesabından paylaştı. Roelofsen arkasında, yanında ve ön tarafında oturan birçok kişinin aniden rahatsızlandığını belirterek, "Bir kişi, garip bir koku duyduktan sonra fenalaştı" dedi.

Soruna neyin yol açtığı konusunda herhangi bir bilgi verilmedi. Havayolu sözcüsü, Amsterdam'da inceleme ve araştırmanın ardından gerekli açıklamanın yapılacağını söyledi.

Tüm uçağı saran koku acil iniş yaptırdı! ile ilgili etiketler uçak Antalya Hollanda koku acil iniş
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.