Tüm mahalle İmamoğlu'ndan şikayetçi olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı KİPTAŞ'ın Eyüpsultan’daki kentsel dönüşüm programına katılan Ekrem İmamoğlu, parkını yıktırmak istemeyen mahalleli tarafından protesto edildi. Protesto gösterileri sırasında yerlerde sürüklenen Ayşe Topçu isimli kadın çeşitli yerlerinden yaralandı. Topçu'nun oğlu, tüm mahallenin İmamoğlu'ndan şikayetçi olacağını açıkladı.

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, dün belediye iştiraki KİPTAŞ'ın Eyüpsultan'da düzenlenen kentsel dönüşüm programına katıldı. Mahalle parkının proje kapsamına dahil edileceğini ve konut alanı olarak yıkılacağını öğrenen vatandaşlar ise ellerinde pankartlarla kaygılarını İmamoğlu ile paylaşmak istedi.

Taleplerine yanıt alamayan bazı vatandaşların makam aracına ulaşıp dert anlatmaya çalıştı. Aracı durdurup vatandaşı dinlemek bir yana, talepleri görmezden gelen İmamoğlu, vatandaşların yaralanmasına neden oldu. Akıl almazolayda Ayşe Topçu adlı kadın düşerek yaralandı. Polis protestocu grubu uzaklaştırarak yolu açtı. İmamoğlu'nun bulunduğu minibüs ve koruma araçları sokaktan uzaklaştı.

Tüm mahalle İmamoğlu'ndan şikayetçi olacak

'TÜM MAHALLELİ ŞİKÂYETÇİ OLACAK'

Ayşe Topçu'nun oğlu Ali Topçu, Sabah gazetesine yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Annem şu an hastanede. Yerde 2-3 metre sürüklenmiş, kolunda ve parmaklarında çatlaklar var. Burada KİPTAŞ, kentsel dönüşüm için anlaşma sağlamış. Parkı da proje alanına dahil etmiş. Bu park ayrıca deprem toplanma bölgesi. Mahalleli de parkın yıkılmaması için İmamoğlu'nun temel atma törenine geleceğini öğrenince ayağa kalktı. Annem de İmamoğlu'nun aracının önüne atlamış ama durmamış.

İmamoğlu, kapıyı açarak araç kapısıyla anneme vuruyor. Ondan sonra da arabayla sürüklüyor. Kırık, çıkıkları var, darp raporunu aldık, karakola gidip şikâyetçi olacağız. Sen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'sın, vatandaşı durup dinleyeceksin. Temel atma törenine geliyorsun ama yüzlerce polis getiriyorsun. Tüm mahalleli şikâyetçi olacak."

Tüm mahalle İmamoğlu'ndan şikayetçi olacak - Resim : 2

Bu arada İBB destekli sosyal medya hesaplarınca dile getirilen Ayşe Topçu'nun AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Teşkilatı üyesi olduğu iddiasının da gerçek dışı olduğu ortaya çıktı.

Tüm mahalle İmamoğlu'ndan şikayetçi olacak ile ilgili etiketler İBB Eyüpsultan protesto Ekrem İmamoğlu darp raporu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.