'Tüm komşularımızın sınırlarına saygılıyız'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak’ın kuzeyine yaptığı ziyaret nedeniyle Irak'ın Türkiye'ye nota vermesine yanıt verdi. Akar, "Başta dost ve kardeş Irak olmak üzere tüm komşularımızın sınırlarına ve egemenliğine saygılıyız." dedi.

Irak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Irak’ın kuzeyine yaptığı ziyaret nedeniyle Türkiye’nin Bağdat Maslahatgüzarı Güçlü Kalafat'ı Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak nota verdi. Açıklamada, "Irak topraklarına yönelik egemenlik ihlallerinin de kabul edilmediği" ifadesine yer verildi.

Konuya ilişkin açılama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Başta dost ve kardeş Irak olmak üzere tüm komşularımızın sınırlarına ve egemenliğine saygılıyız." ifadelerini kullandı.

68 TERÖRİST ETKİSİZ

Akar ayrıca Pençe-Yıldırım ve Pençe-Şimşek operasyonlarında etkisiz hale getirilen terörist sayısının 68'e yükseldiğini duyurdu.

'Tüm komşularımızın sınırlarına saygılıyız' ile ilgili etiketler Milli Savunma Bakanlığı Hulusi Akar Nota Irak komşu ülke
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.