Tüm İhtiyaç Sahiplerine PTT'den Müjde! Para Ödemesi Yapılacak! 1798 TL Ödeme Alabilirsiniz

Geçim sıkıntısı çeken ve maddi açıdan zor durumda olan ihtiyaç sahibi vatandaşlara, çalışıp çalışmadığına bakılmaksızın PTT'den maddi yardım desteği verileceği duyuruldu. Haber maddi açıdan zor günler geçiren vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.

Geçim sıkıntısı çeken ve maddi açıdan zor durumda olan ihtiyaç sahibi vatandaşlara, çalışıp çalışmadığına  bakılmaksızın PTT'den maddi yardım desteği verileceği duyuruldu. Haber maddi açıdan zor günler geçiren vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.

Geniş bir kesimi kapsayan maddi destekten yeni doğum yapanlar, bakıma ihtiyaç duyanlar, çalışan ve çalışmayan herkes faydalanabilecek. PTT'den yapılacak olan ödemeleri vatandaşlar kimlik belgeleriyle çekebilecek. Birçok başlık altında yapılan ödemeleri sadece başvuru yapmak şartıyla alınabiliyor. Ödemeden haberi olmayan vatandaşlar bu konuda mağduriyet yaşayabiliyor. 

Maddi Yardım İçerikleri

Tüm ihtiyaç sahiplerine çeşitli başlıklar altında yapılan ödemeler, karşılıksız ve geri ödemesiz olarak yapılıyor. Yol harcırahı, kreş ödemesi, cenaze yardımı, işsizlik ödeneği ve çeyiz desteği gibi ödemeler başvuru yapılması durumunda PTT aracılığı ile ödeniyor.

En çok başvuru yapılan yardımların başında gelen çeyiz desteği ile yeni evlenecek çiftler, düğün masraflarının bir bölümünü karşılayabiliyor. Yeni evlenecek kişiler  yapacakları başvuru ile bu destekten faydalanabilir. Ayrıca evlilik planı yapan 27 yaşından küçük kişiler,  banka hesaplarında yapacakları birikimler için destek alabiliyor.

Evlilik planı yapan gençler banka hesaplarında yaptıkları 58 bin TL tutarındaki bir birikim için 12 bin TL tutarında destek alabiliyor. Yeni çiftleri destekleyen birikim hesabı ile düğün masraflarının büyük bir bölümü karşılanabiliyor. SGK tarafından yapılan maddi destekler başvuru şartlarını yerine getiren tüm vatandaşlara ödeniyor. 

Ödeme Tutarları 

PTT aracılığı ile  ev  içerisinde bakıma muhtaç, engelli ve yaşlı kişilere bakanlara 1798 TL geri ödemesiz maddi yardım veriliyor. Yaşlılık aylığı olarak bilinen 70 yaş ve üzerine ödenen tutar ise 992 TL olarak belirlendi. Ayrıca yüzde 40 ile 69 engeli bulunan vatandaşlara ödenecek aylıklar ise 662 TL olarak güncellendi.

Tüm İhtiyaç Sahiplerine PTT'den Müjde! Para Ödemesi Yapılacak! 1798 TL Ödeme Alabilirsiniz ile ilgili etiketler PTT
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.