Tüm gözler Ayasofya'da...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un fethinin 567. yıl dönümünde Ayasofya'da Fetih Suresi'nin okunacağını duyurdu. Erdoğan'ın tarihi kararı açıklamasının ardından tüm gözler Ayasofya'ya çevrildi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun 10 Mayıs'ta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ayasofya'nın fotoğrafını ve ''Özledik! Ama az daha sabır.Birlikte başaracağız...'' ifadelerini kullanmıştı.

Tüm gözler Ayasofya'da...

Altun'un yaklaşık 20 gün önce üstü kapalı olarak müjdelediği kararı bu gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada tarihi bir kararı da duyurdu.

Erdoğan, İstanbul'un fethinin 567 yıl dönümünde Ayasofya'da Fetih Suresi'nin okunacağını belirterek konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı;

''Yarın İstanbul'un fethinin 567. yıl dönümünde milletle birlikte çok güzel programlara şahitlik edeceklerini aktaran Erdoğan, "Önce, Sancaktepe'de iki ayda inşa ettiğimiz 1008 yataklı Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nin açılışını yapacağız. Akşam saatlerinde Okçular Vakfı'nın Fetih Kupası yarışmaları gerçekleştirilecek. Bunun ardından ise Kültür ve Turizm Bakanlığımızın düzenlediği Fetih Şöleni kapsamında, Ayasofya'da Fetih Suresi okunacak ve dualar edilecek. Milletimizin fetih sevincini bu programlarla hep birlikte yaşamaya çalışacağız. Bu vesileyle Fatih Sultan Mehmet Han başta olmak üzere bu toprakları bize vatan kılan tüm gazilerimizi, şehitlerimizi, kahramanlarımızı hürmetle yad ediyorum."

Tüm gözler Ayasofya'da... ile ilgili etiketler Ayasofya Fetih Suresi istanbul'un fethi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.