Tüm esnafları ilgilendiriyor, faiz desteği yeni yılda da devam edecek! Hazine ve Maliye Bakanlığı, az önce paylaştı!

Esnafları desteklemek için sık sık faiz destekli krediler sunulmasını sağlayan Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yeni yıl öncesinde müjdeli bir haber geldi.

2019 yılının son ayı itibariyle tüm dünyayı risk ile karşı karşıya bırakan koronavirüs pandemisi, 2020 yılının mart ayı itibariyle Türkiye’ye ulaştı. Aynı zamanlarda dünyada salgın olma statüsünü alan koronavirüs sadece sağlık alanındaki sorunları beraberinde getirmedi. Özellikle ekonomik açıdan zor günler geçirten koronavirüsten en çok etkilenen kesimlerden biri de tedbirler kapsamında sık sık kepenk kapatmak zorunda kalan esnaf oldu.

Esnafın koronavirüsün getirdiği ekonomik olumsuzluklardan minimum düzeyde etkilenebilmesini sağlamak adına sık sık destek paketleri açıklayan Hazine ve Maliye Bakanlığı, faiz destekli krediler vermeye başlamıştı. Bu noktada faiz karşılama oranını dönem dönem artıran Hazine ve Maliye Bakanlığı, yeni yıl öncesinde bir kez daha artışa gitti. Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanlığı, esnafa beklediği müjdeyi de verdi.

FAİZ KARŞILAMA ORANI YÜZDE 50’DEN 76’YA ÇIKTI

Tüm esnafları ilgilendiriyor, faiz desteği yeni yılda da devam edecek! Hazine ve Maliye Bakanlığı, az önce paylaştı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın esnafı desteklemek için gerçekleştirdiği faiz karşılama oranlarında bir yeni artış da gerçekleşti. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan artış, bakanlığın resmi sosyal medya hesabından esnafa duyuruldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Twitter hesabından paylaştığı tweette; “Zorlu salgın döneminde esnafımıza destek olmak için 2021 öncesinde kullandırılan kredilerde faiz karşılama oranı yüzde 50'den yüzde 76'ya yükseltildi” şeklindeki ifadeler yer aldı. Böylelikle yeni faiz karşılama oranı yüzde 76 olarak kayda geçti.

ESNAFA SAĞLANAN DESTEK 2,6 MİLYAR TL’Yİ BULDU

Açıklamasının devamında bakanlık bünyesinde bugüne kadar sağlanan desteğe ilişkin rakamlar sunan Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugüne tam 2,6 milyar TL’lik destek verildiğini ilan etti. Desteklerin 2022 yılı ile 2024 yılına kadar olan süreçte de devam edeceğini açıklayan Hazine ve Maliye Bakanlığı, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Böylece, 2021 öncesinde kullandırılmış olan yaklaşık 59,2 milyar TL'lik Hazine destekli krediler üzerindeki faiz artışı esnafa yansıtılmadı. Bu uygulama çerçevesinde esnafımıza ve sanatkârlarımıza bugüne kadar 2,6 milyar TL'den fazla destek sağlanmış olup, uygulama 2022 – 2024 döneminde de devam edecektir.”

Tüm esnafları ilgilendiriyor, faiz desteği yeni yılda da devam edecek! Hazine ve Maliye Bakanlığı, az önce paylaştı! ile ilgili etiketler esnaf faiz
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.