Tüketicileri aldatan reklamlara rekor ceza!

Reklam Kurulu tarafından bu yılın ilk 8 ayında toplam 3155 reklam dosyası karara bağlandı ve aykırılık tespit edilen 248 dosya hakkında toplam 12 milyon 50 bin 228 TL idari para ve reklam durdurma cezası uygulandı. Ayrıca 417 dosya hakkında sadece durdurma cezası uygulanırken, 2417 dosyanın da incelemeye alınmamasına karar verildi.

Ticaret Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Reklam Kurulu, tüketicileri aldatan, yanıltan; onların sağlığını, can ve mal güvenliğini, tecrübe eksikliğini istismar eden reklamlarla alakalı denetim yaparak mevzuata aykırı reklamlara durdurma, düzeltme, idari para ve tedbiren durdurma cezaları verebiliyor.

 Tüketicileri aldatan reklamlara rekor ceza!

ALDATICI REKLAMLAR EN ÇOK DA İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR

Reklam Kurulu tarafından uygulanan idari para cezalarının sektörel dağılımına bakıldığında ise, sağlık sektörü, 3 milyon 350 bin 952 TL idari para cezası ile ilk sırada yer aldı.

 Tüketicileri aldatan reklamlara rekor ceza! - Resim : 2

Sağlık sektörünü sırasıyla 2 milyon 232 bin 808 TL ile kozmetik ve 2 milyon 100 bin 340 TL ceza ile gıda sektörü takip etti.

 Tüketicileri aldatan reklamlara rekor ceza! - Resim : 3

Reklam Kurulu, ticari reklam ve ilanlarda uyulması gereken kuralları belirlemede ülke koşullarının yanı sıra reklamcılık alanında evrensel kabul görmüş tanım ve ilkeleri esas alıyor. Yasa ve ilgili düzenlemelere aykırı ticari reklam ve ilanlar hakkında tüketiciler, rakip firmalar, kurum ve kuruluşlar başvurabilirken, resen de inceleme yapılabiliyor.

Tüketicileri aldatan reklamlara rekor ceza! ile ilgili etiketler Ticaret Bakanlığı Ceza reklam kurulu
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.