Tüketici mahkemesi: O ücretler iade edilecek

Tüketici mahkemesi, örnek bir kararla aldığı yurt dışı turuna seyahatten iki gün önce kardeşinin ölmesi nedeniyle katılamayan şikayetçinin talebini yerinde buldu ve ücretin iade edilmesine karar verdi.

İlginç olayda D.K. adlı kadın, tur şirketinden bin 486 liraya 14 Mayıs 2016'da başlayacak olan yurt dışı paket tur satın aldı fakat seyahatten iki gün önce Adana'daki kardeşi vefat etti.

Kötü gelişme üzerine tura katılamayacağını belirtip para iadesi isteyen kadın olumsuz yanıt alınca soluğu mahkemede aldı.

Etimesgut Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, Paket Tur Sözleşmesi Yönetmeliği'nin "sözleşmenin feshine" ilişkin maddesinde "Katılımcının gerekli tüm özeni göstermesine rağmen öngöremediği ve engelleyemediği bir durum veya mücbir sebep nedeniyle paket turun başlamasına 30 günden daha az bir süre kala fesih bildiriminde bulunması halinde, ödenmesi zorunlu vergi, harç ve benzeri yükümlülüklerden doğan masraflar ile üçüncü kişilere ödenip belgelendirilebilen ve iadesi mümkün olmayan bedeller hariç olmak üzere, herhangi bir kesinti yapılmaksızın katılımcının ödediği bedel kendisine iade edilir." denildiğine işaret edildi. Heyet, talebi kabul ederek tur şirketinin D.K'ye ödediği ücretin iadesine karar verdi.

Tüketici mahkemesi: O ücretler iade edilecek ile ilgili etiketler Para mahkeme Tüketici Mahkemesi karar tur ücreti geri ödeme itiraz
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.