Tüketici Kredisi Kullanacaklar Dikkat! Sınırlama Geldi! Vade Sayısı Düştü! Tüketici Şimdi Ne Yapacak

BDDK tarafından alınan son dakika bir kararla birlikte tüketici kredileri geri ödeme vadeleri 36 aydan 24 aya indirildi. Tüketici kredilerinde 50 bin limit olan bir kredinin vadesi 36 aydan 24 aya çekildi.

Yaşanan son dakika gelişmesi ile birlikte tüketici kredilerinde vadelerin düşürüldüğü açıklandı. Bu haber ise gündemde sürpriz bir gelişme olarak kayıtlara geçti. Tüketici kredilerinde vade düşürüldü manşetli haberin detaylarını yazımız içeriğinde inceleyebilirsiniz.

BDDK tarafından alınan son dakika bir kararla birlikte tüketici kredileri geri ödeme vadeleri 36 aydan 24 aya indirildi. Tüketici kredilerinde 50 bin limit olan bir kredinin vadesi 36 aydan 24 aya çekildi. Alınan bu karar tartışmalara neden oldu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun resmi web sitesi üzerinden yapılan yazılı açıklama ile alınan karar duyuruldu. Alınan bu karar neticesinde 50 bin TL kredi kullanan tüketiciler toplamda 24 ay içerisinde ödeme yapacak. 

Tüketici Kredisi Kullanacaklar Dikkat! Sınırlama Geldi! Vade Sayısı Düştü! Tüketici Şimdi Ne Yapacak

Tüketici Kredilerinde Vade Sınırı Kararı

BDDK tarafından alınan vade sınırı kararı tüketici kredisi kullanan ya da kullanmak isteyen vatandaşların kafalarını karıştırdı. Kurul tarafından alınan vade düşüşleri ile tüketici kredisi kullanmak isteyen kişiler tepki gösterdiler. Dün öğlen saatlerinde düzenlenen toplantıdan sonra alınan vade sınırı bu sabah saatlerinde açıklanmış oldu. 50 bin TL tüketici kredisi kullanıldığında 36 ay yerine 24 ay vade sınırı getirildi. 

Tüketici Şimdi Ne Yapacak?

Kurul tarafından alınan son dakika vade detayı kararla beraber kredi toplamı 50 bin TL olan krediler kapsamında 36 aydan 24 aya düşürüldü. Alınan bu son dakika kararın Bankacılık Yönetmeliğine göre verildiği belirtildi. Ancak tüketiciler bu durum karşısında ne yapacaklarını düşünmeye başladılar. Finansal anlamda büyük bir değişiklik yaşayan tüketici kredileri vade sınırı alınan kararla birlikte 24 aya düşürüldü. Bu kararların sonucunda ise ödenemeyen tüketici kredileri için de yeniden yapılandırma yapılabileceği açıklandı. Tüketici kredileri vade sınırı açıklaması BDDK resmi web sitesi üzerinden açıklandı. 

Tüketici Kredisi Kullanacaklar Dikkat! Sınırlama Geldi! Vade Sayısı Düştü! Tüketici Şimdi Ne Yapacak ile ilgili etiketler kredi
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.