TÜİK'ten önce onlar açıkladı! Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranı netleşti! Maaşlar tek tek hesaplandı!

Bugün saat 10:00’da Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak olan 5’inci enflasyon verisinden önce AA Finans’tan maaş tahminleri geldi. İşte kasım ayı enflasyonuna göre hesaplanan zamlar…

Yılın 6 aylık iki periyoduna göre zamlanan memur ve emekli maaşları, son olarak temmuz ayında yüksek oranlı zamlar ile duyurulmuştu. Enflasyonun giderek yükselmeye devam ettiği şu günlerde geçim dertleri devam eden vatandaşlar gözlerini ocak ayı maaş zamlarına çevirirken bugün Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak olan 5’inci enflasyon verisi için geri sayım başladı.

 Saat 10:00 itibari ile açıklanması beklenen kasım ayı enflasyonu için heyecan dorukta iken AA Finans yeni anket sonuçlarını yayınladı. 17 katılımcının tahminleri ile belirlenmiş olan kasım ayı enflasyon verisine göre maaş hesabı yapan AA Finans, hesaplarını ortaya koydu.

KASIM AYI ENFLASYON TAHMİNİ VE MAAŞ ZAMMI AÇIKLANDI!

Aralık ayının başında 17 katılımcının bir araya geldiği yeni bir enflasyon tahmini anketi düzenlemiş olan AA Finans, sonuçları kamuoyu ile paylaştı. 17 ekonomistin katılımı ile gerçekleştirilmiş olan kasım ayı enflasyon tahmini anketinin sonuçlarına göre en düşük tahmin yüzde 1,90, en yüksek tahmin ise yüzde 3,82 olarak gerçekleşti.

Katılımcıların tahminlerinden yola çıkarak kasım ayı enflasyon beklentisini hesaplayan AA Finans, söz konusu 5’inci enflasyon verisini yüzde 3,10 olarak açıkladı. Ekonomistlerin enflasyon tahminlerinin Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıklaması ile birlikte doğrulanması durumunda SSK ve Bağ- KUR emeklileri yüzde 14,27’lik maaş zammını garantilemiş olacak. Memur ve memur emeklileri için ise garantilenmiş zam oranı yüzde 15,27 olarak kayda geçecek.

MAAŞLARI HESAPLADILAR!

TÜİK'ten önce onlar açıkladı! Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranı netleşti! Maaşlar tek tek hesaplandı!

Yılın ikinci 6 aylık periyodunun 5’inci enflasyon verisini yüzde 3,10 olarak tahmin etmiş olan AA Finans ekonomistleri, bu oranın kesinleşmesi durumunda ortaya çıkacak olan zamlı maaşları da hesapladılar. Yapılan hesaplar ışığında ortaya konan en düşük emekli ve memur maaşları ise şu şekilde:

  • Memur maaşı (5 aylık zamma göre): 10.499,94 TL
  • Memur emeklisi maaşı (5 aylık zamma göre): 6.944,18 TL
  • SSK emeklisi 2000 öncesi (5 aylık zamma göre): 5.355,83 TL
  • SSK emeklisi 2000 sonrası (5 aylık zamma göre): 3.320,68 TL
  • Bağ- KUR emeklisi (5 aylık zamma göre): 4.795,91 TL
TÜİK'ten önce onlar açıkladı! Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranı netleşti! Maaşlar tek tek hesaplandı! ile ilgili etiketler emekli memur maaş zam
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.