Mart ayı sanayi üretimi rakamları açıklandı

TÜİK, mart ayına ilişkin sanayi üretim endeksini açıkladı. Sanayi üretim endeksi yıllık yüzde 9,6 artarken aylık bazda ise yüzde 1,8 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı. Buna göre mart ayında sanayi üretim endeksi, yıllık yüzde 9,6 artarken aylık bazda ise yüzde 1,8 azaldı.

Şubat ayında sanayi üretimi yüzde 13,3 artmıştı.

 

MART AYI SANAYİ ÜRETİMİ VERİLERİ

İşte TÜİK'in hazırladığı veriler:

Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2022 yılı Mart ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %2,9, imalat sanayi sektörü endeksi %10,6 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %1,9 arttı.

 

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2022 yılı Mart ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre %4,9 ve imalat sanayi sektörü endeksi %2,2 azalırken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %4,8 arttı.

 

Mart ayı sanayi üretimi rakamları açıklandı ile ilgili etiketler TÜİK sanayi verileri
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.