TÜİK, hükümetin yıpratılmasından zevk mi alıyor?

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun TÜİK'in kapısına dayanmasının yankıları sürüyor. Yaşanan bu olay nedeniyle TÜİK yönetimine eleştiriler yükselirken, Ahmet Hakan iki kritik noktaya dikkat çekerek, ""Yoksa TÜİK, kendisi üzerinden hükümetin yıpratılmasından gizli bir zevk mi alıyor?" diye sordu...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz gün, kendisine randevu vermeyen TÜİK'in kapısına giderek burada bir basın açıklaması yaptı.

Sabah yazarı Dilek Güngör ise ortaya çıkan bu görüntüler nedeniyle TÜİK yönetimine yüklendi ve TÜİK yöneticilerine, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na randevu vermeyerek kapıdaki şova sebep olan TÜİK’i kutluyorum!!!" diye seslendi.

Bugün TÜİK'e bir eleştiri de Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'dan geldi.

Hakan, "İki köşe yazısının satır aralarına sıkışan bilgi" başlığını taşıyan yazısında şu ifadeleri kullandı;

"Dün gazetelerde köşe yazılarını okurken...

İki köşe yazısının cümleleri arasına sıkışmış şu iki bilgiye rastladım:

BİR: Meğer Dünya Bankası’nın istatistik açısından bir Performans Endeksi varmış. Türkiye bu endekste 128 ülke arasında en iyi ilk 20’deymiş.

İKİ: Meğer TÜİK’in istisnasız tüm verileri, aralıksız olarak uluslararası denetime tabi tutularak denetleniyormuş."

Bu noktada TÜİK'in kuruma yönelik eleştiriler konusunda neden suskun olduğunu sorgulayan Hakan, "Verileriniz yanlış diyenlerin burnuna niye dayamıyor uluslararası denetim raporlarını? “İktidar söylüyor, siz yazıyorsunuz rakamları” diyenlerin önüne neden koymuyor performans endeksini? Kapısına gelmiş ana muhalefet liderine, niye “Buyurun uluslararası raporlar” demiyor, diyemiyor?" dedi.

Hakan yazısının ilgili bölümünü, "Yoksa TÜİK, kendisi üzerinden hükümetin yıpratılmasından gizli bir zevk mi alıyor?" sorusu ile noktaladı.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN....

 

TÜİK, hükümetin yıpratılmasından zevk mi alıyor? ile ilgili etiketler TÜİK Ahmet Hakan dilek gungor
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.