TÜİK, Eylül ayı sanayi üretimi verilerini duyurdu

Yayınlanan verilere göre sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 1,5 azalırken, yıllık bazda yüzde 8,9 yükseldi.

Türkiye İstatistik Kurumu, Eylül 2021 için sanayi verilerini yayınladı. Buna göre Eylül de sanayi üretimi Ağustos'a kıyasla yüzde 1,5 azalırken, 12 aylık dönemde yüzde 8,9 arttı.

2021 yılı Eylül ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,9, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 9,7 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1 arttı.

2021 Ağustos ayındaki değerlerle kıyaslandığında, Eylül de madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,2 artarken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,6 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 3,2 azaldı.

BİR ÖNCEKİ YILIN AYNI ÇEYREĞİNE GÖRE YAKLAŞIK YÜZDE 10'LUK ARTIŞ

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi 2021 yılı üçüncü çeyreğinde 2020'nin aynı çeyreğine göre yüzde 10,8 ararken, 2021'nin bir önceki çeyreğe göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi üretimi ise yüzde 1,6 arttı.

TÜİK, Eylül ayı sanayi üretimi verilerini duyurdu ile ilgili etiketler Türkiye İstatistik Kurumu sanayi üretimi verileri
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.