Gözler TÜİK enflasyon rakamlarında... Dolar kuru yeni haftaya hareketli başladı!

Dolar kuru ağustos ayının ilk gününe 17.94 TL seviyesinde başlarken, Euro ise 18,3442 TL seviyesinde başladı. Gözler bu hafta çarşamba günü TÜİK'in açıklayacağı enflasyon rakamlarında olacak. İşte ekonomist tahminleri...

Dolar kuru ağustos ayına 17.94 TL seviyesinde başlarken, Euro ise 18,3442 TL seviyesinde başladı.

TÜİK, ÇARŞAMBA GÜNÜ ENFLASYON RAKAMLARINI AÇIKLAYACAK

Gözler TÜİK'in çarşamba günü açıklayacağı enflasyon rakamlarında olacak. Anketlere katılan ekonomistlere göre enflasyon temmuz ayında aylık yüzde 2.9 artması yıllık bazda ise 24 yılın yeni zirvesi olan yüzde 80.5'e yükselmesi bekleniyor. Bu yükselişte TL'de değer kayıpları etkili olacak. TL'nin yılbaşından bugüne kadar dolar karşısındaki kaybı yüzde 37,26 oldu. Bu da enflasyonu yukarı doğru itme de bir etken.

 

ABD EKONOMİSİ TEKNİK OLARAK RESESYONA GİRDİ

Geçtiğimiz hafta dolar açısından kritik bir veri açıklandı. ABD'nin büyüme rakamları. ABD ekonomisi 2022 yılının 2. çeyreğinde yüzde 0.5 büyüme beklenirken yüzde 0,9 daraldı. Böylece ABD ekonomisi iki çeyrek üstüste daralarak teknik olarak resesyona girdi. Ancak devlet bunu ilan etmedi. Resesyona girip girilmediğine Ulusal Ekonomik Araştırmalar Ofisi karar veriyor.

Açıklanan verinin ardından Fed'in faiz ve politika adımlarını yavaşlatacağı beklentileriyle dolar küresel para birimleri karşısında değer kaybederken, dolar endeksi de 107.023'ten 105,657'ye kadar geriledi.

Gözler TÜİK enflasyon rakamlarında... Dolar kuru yeni haftaya hareketli başladı! ile ilgili etiketler TÜİK enflasyon Dolar Euro
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.