TÜİK Ekim ayı ekonomik güven endeksini yayınladı

Türkiye İstatistik Kurumu, ekonomik güven endeksi göstergesinin Ekim ayı değerini duyurdu. Eylül ayında 102,4 puan olan endeks, bir puan gerileyerek Ekimde 101,4 olarak ölçüldü.

TÜİK’in bilgilendirmesine göre endeksin bir önceki aya göre azalarak 101,4 puan olarak ölçümlenmesinde tüketici ve reel kesim güven endekslerindeki düşüş etkili oldu. Tüketici güven endeksi Eylül ayındaki değerinden 3,6 puan, reel kesim güven endeksi ise 1,8 puan gerileyerek Ekim ayı için sırasıyla 76,8 ve 111,3 olarak kaydedilmişti.

Ekim ayında hizmet, perakende ticareti ve inşaat sektörleri özelinde ölçümlenen güven endeksleri ise artış gösterdi. Güven endeksleri hizmet sektörü için 120,3 puan, perakende ticareti sektörü için 121,1 puan, inşaat sektörü güven endeksi için 92,7 puan olarak ölçüldü.

GÜVEN ENDEKSLERİ NEYİ İŞARET EDER, NASIL PUANLANIR?

Çeşitli iktisadi rol üstleniciler için hesaplanıp piyasa beklentilerini ve ekonomik görünümü yorumlamaya yol gösteren güven endeksleri puanlarının 100’den büyük olması iyimser durum, 100’den küçük olması kötümser durum, 100 değeri ise ne iyimser ne de kötümser bir durum olduğuna işaret eder.

Anket sonuçları ile hesaplanan güven ve beklenti endeksleri 0-200 arası değer alabilir.


TÜİK Ekim ayı ekonomik güven endeksini yayınladı ile ilgili etiketler TÜİK ekonomi güven endeksi imalat sanayi hizmet sektörü istatistik
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.