TÜİK Başkanı Dinçer: Enflasyon hesabında 84 milyona karşı sorumluyum

İstifa edeceği tartışılan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Sait Dinçer, “Bir yanlışa imza atarsam 84 milyonun hakkını yemiş olurum.” sözlerini dile getirdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Sait Dinçer, Dünya gazetesine aktardığı konuşmada TÜİK’in enflasyon verilerini düşük gösterdiğine dair iddiaları yanıtlarken, “Enflasyon hesabında ben 84 milyona karşı sorumluyum, bir yanlışa imza atarsam 84 milyonun hakkını yemiş olurum. Biliyorsunuz, milyonlarca çalışan bizim açıkladığımız enflasyona göre zam alıyor. Şimdi o insanların adeta geliriyle oynamak, hakkını yemek… Bunu yapmam, böyle bir sorumluluk altına girmem söz konusu olabilir mi?” ifadelerini kullandı.

TÜİK içinden hiç kimsenin enflasyonun yanlış açıklanmasına sessiz kalmayacağını belirten Dinçer, konuya ilişkin “Bu koltukta şimdi ben oturuyorum, yarın başkası oturur; yani başkanın kim olduğunu boş verin. Siz sanıyor musunuz ki TÜİK’te enflasyon hesaplamasıyla ilgili birimde çalışan yüzlerce arkadaşım ortaya koydukları orandan çok farklı bir açıklama yapılmasını sineye çeker, hiç sesini çıkarmaz.” değerlendirmesini yaptı.

ARALIK'TA KILIÇDAROĞLU’NA RANDEVU VERMEMİŞTİ

Dinçer, enflasyon verileri üzerine 3 Aralık'ta kendisiyle görüşmek isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na randevu vermemişti. Kılıçdaroğlu kurumun önüne gittiğinde kapıya kilit vurulmuştu.

TÜİK Başkanı Dinçer: Enflasyon hesabında 84 milyona karşı sorumluyum ile ilgili etiketler TÜİK Sait Dinçer
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.