Tudor hangi takımın teknik direktörü oldu?

Tudor hangi takımın teknik direktörü? Udinese'nin teknik direktörü kim oldu? Galatasaray'ın eski teknik direktörü Tudor'un hangi takımın başına geçtiği merak ediliyor. Galatasaray'dan sezon ortasında ayrılan Igor Tudor'un yeni adresi belli oldu. Peki, Tudor hangi takımın teknik direktörü? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Tudor'un hangi takımın başına geçtiği vatandaşlarımız tarafından merak ediliyor. Biz de bu konuda merak edilenleri derledik... Tudor'un Hajduk Split, PAOK, Karabükspor ve Galatasaray'dan sonra teknik direktörlük kariyerindeki 5. takımı olacak. Peki, Tudor hangi takımın teknik direktörü? Udinese'nin teknik direktörü kim oldu? Detaylar haberde...

Tudor hangi takımın teknik direktörü oldu?

TUDOR HANGİ TAKIMIN TEKNİK DİREKTÖRÜ OLDU?

Galatasaray'dan sezon ortasında ayrılan Igor Tudor'un yeni adresi belli oldu.

Igor Tudor, Serie A'nın 2. yarısında büyük düşüş yaşayan ve Massimo Oddo ile yolları ayırmaya hazırlanan Udinese ile anlaşmaya vardı. İtalyan basınının son dakika olarak geçtiği bilgiye göre, Hırvat teknik adam Udinese ile gelecek sezonun sonuna kadar sözleşme imzaladı.

Igor Tudor'un yardımcısının da, Kaarbükspor'un eski oyuncularından Ante Seric olacağı kaydedlldi. Udinese, Tudor'un Hajduk Split, PAOK, Karabükspor ve Galatasaray'dan sonra teknik direktörlük kariyerindeki 5. takımı olacak.

Udinese, 34 hafta sonunda Serie A'da 33 puanla, 29 puanla 18. sırada yer alan SPAL'ın 4 puan üzerinde yer alıyor.

IGOR TUDOR KİMDİR?

Igor Tudor, 16 Nisan 1978 tarihinde Yugoslavya’da doğdu.

Tudor, futbolculuk kariyerine stoper olarak Hajduk Split’de başladı. 1995-99 yılları arasında 58 maça çıkan Tudor 3 gol buldu.

1999 tarihinde Juventus’un dikkatini çeken Tudor, 2007 senesinde kadar Juventus formasıyla çıktığı 111 maçta 15 gol buldu. 2007-08 sezonunda tekrar Hajduk Split’e döndü ve burada futbolculuk kariyerini noktaladı.

2013-15 yılları arasında Hajduk Split ile teknik direktörlük kariyerine başlayan Tudor, 2015-16 sezonunda PAOK teknik direktörlüğü yaptı.

2016-17 sezonu öncesinde Kardemir Karabükspor ile anlaşmaya varan Tudor, aynı sezonun 20. haftasında lig devam ederken Galatasaray ile anlaştı.

2017'nin son günlerinde Galatasaray'dan ayrılan Tudor'un yerine Fatih Terim geldi.

Udinese Calcio

Udinese Calcio, İtalya'nın Udine şehrinde kurulan futbol kulübü. Serie A'da mücadele etmektedir. 1896'da kurulan kulüp, Genoa'nın ardından Serie A'daki en eski kulüp olma özelliğini taşır. Maçlarını 41.705 kişilik Stadio Friuli stadında oynayan kulübün renkleri siyah-beyazdır.

Kulübün transfer politikası genel olarak geleceğin yıldız oyuncularını genç yaşta keşfetme üzerinedir.

Serie A'ya ilk kez 1913-14 sezonunda yükselen Udinese, 1954-55 sezonunda Milan'ın gerisinde ligi 2. sırada tamamlayarak ligdeki en yüksek derecesini elde etti.

Giampaolo Pozzo 1986 yılında kulübü satın aldığında, Udinese bahis skandalından dolayı Serie B'ye düşürüldü. Ancak, puan silme cezası almayarak bu skandaldan fazla zarar görmeden çıktı. Giampaolo Pozzo'nun 1990 yılındaki bir telefon skandalına adı karışıncaya dek başkanlığını sürdürdüğü kulüp, birçok teknik direktör değişikliğine rağmen Serie A'da istikrarlı bir konuma geldi.

2000 yılında UEFA Intertoto Kupası'nı kazanan Udinese, aynı sezon ligi 8. sırada tamamladı. UEFA Kupası'nda bir kez dördüncü tur, bir kez de çeyrek final gördü.

Tudor hangi takımın teknik direktörü oldu? ile ilgili etiketler ıgor tudor teknik direktör udinese
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.