TÜBİTAK STAR bursu ne kadar? STAR başvurusu nasıl yapılır? Kimler başvuru yapabilir?

TÜBİTAK STAR burs başvuruları ne zaman? Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı basın toplantısında burs müjdesi verdi. TÜBİTAK Stajyer Araştırmacı Burs Programı başvurusunu kimler yapabilir? TÜBİTAK STAR bursu kaç TL?

TÜBİTAK STAR bursu lisans öğrencilerine verilen bir burstur. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu akşam yaptığı basın toplantısında TÜBİTAK STAR bursu müjdesini duyurdu. Diğer yandan üniversite öğrencilerine yönelik Aziz Sancar bursunun da Ocak ayı itibariyle başvurularının yapılacağını açıkladı. Peki TÜBİTAK STAR bursuna kimler başvurabilir?

TÜBİTAK STAR BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN?

TÜBİTAK STAR bursu ya da diğer ismiyle TÜBİTAK Stajyer Araştırmacı Burs Porgramı bursu 1500 öğrenciye burs imkanı sağlayacak.

TÜBİTAK STAR BURSU NE KADAR?

TÜBİTAK, Türkiye’nin genç ve başarılı beyinlerini desteklemeye devam ediyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucunda sayısal bölümler (Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Moleküler Biyoloji ve Genetik) için Y-SAY, eşit ağırlıklı ve sözel bölümler (Türk Dili ve Edebiyatı, Felsefe, Tarih, Coğrafya, Sosyoloji, Antropoloji, Arkeoloji, Sanat Tarihi, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, İlahiyat) için TYT puan türünde ilk 25.000’e girerek yurt içindeki üniversitelerin belirtilen örgün öğretim programlarından birine kayıt yaptıranlar, BİDEB 2205-Lisans Burs Programı’ndan aylık 4.000 TL’ye kadar burs almaya hak kazanıyor.

TÜBİTAK LİSANS BURS BAŞVURUSU DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN...

TÜBİTAK STAR bursu ne kadar? STAR başvurusu nasıl yapılır? Kimler başvuru yapabilir? ile ilgili etiketler TÜBİTAK tübitak star bursu başvurusu ne kadar
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.