TTK kura sonuçları listesi 2019! İşçi alımı! Zonguldak, Bartın ve Karabük...

TTK kura sonuçları! Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK), 1000 personel alımı gerçekleştirecek. Personel alımı için noter huzurunda kura çekimi yapıldı.Kura sırasında büyük bir heyecan yaşandı. İşte TTK kura sonuçları! Detaylar haberimizde...

TTK kura sonuçları listesi! Türkiye Taş Kömürü Kurumu Zonguldak’ta 700, Bartın’da 200 ve Karabük’te 100 işçi alımı gerçekleştirilecek. Adayların heyecanla beklediği kura çekimi gerçekleştirildi. TTK kura sonuçları listesi 2019! Merak edilen detaylar haberimizde...

TTK kura sonuçları listesi 2019! İşçi alımı! Zonguldak, Bartın ve Karabük...

BAKANLAR KURA ÇEKİMİNİ  BAŞLATTI

Konuşmaların ardından kura çekimine geçildi. Kura çekimini, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Ak Parti Milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz başlattı. Noter huzurunda yapılan çekilişte protokol üyeleri küredeki topları çekti. Kura çekimi daha sonra noter huzurunda çekilmeye devam etti. Aynı anda Karabük ve Bartın’a ayrılan toplam 300 işçinin de kurası gerçekleştirildi.

Kura sonuçları açıklandığı zaman haberimizin içerisinde sonuçlar yer alacak.

TTK KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Zonguldak’ta, Türkiye Taş Kömürü Kurumu´na (TTK) alınacak 1000 işçi için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un katılımıyla kura çekimi gerçekleştirildi. Kura sırasında büyük heyecan yaşadı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın yaptığı çalışmalar sonunda ilk etapta alınacak 1000 işçi için Zonguldak’a 700, Karabük’e 200, Bartın’a 100 kontenjan ayrıldı. İş-Kur aracılığıyla 12-18 Şubat arasında başvurular alınırken, Zonguldak, Bartın ve Karabük’te çalışacak maden işçileri için toplam 35 bin 770 iş başvurusu yapıldı. Bugün 3 ilde noter huzurunda kura çekilişi gerçekleştirildi.

Zonguldak’ta Site Spor Salonu’nda gerçekleşen kura çekimine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da katıldı. Kura çekilişinde salona sığmayanlar için dışarı dev ekran kuruldu. İlk olarak konuşan TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, noter huzurunda çekilen kuranın şeffaf şekilde izleyiciler önünde gerçekleştirildiğini söyledi.

TAŞ KÖMÜRÜ KURUMUNA İŞÇİ ALIM SÜRECİ NASIL GELİŞTİ?

Türkiye Taş Kömürü Kurumuna (TTK) 1500 işçi alımı için bekleyiş sürüyor Kura ile yapılacak olan TTK 2019 işçi alımları için başvuruların kabul edileceği tarihin açıklanması binlerce işçi adayı tarafından haftalardır takip edilen konular arasında başı çekiyor. TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu bu konuda 45 günlük takvimden bahsetmiş ve başvurular için Şubat ayını işaret etmişti. Kuraların Mart ayında çekilmesi bekleniyor.

TTK genel Müdürü Kazım Eroğlu şu önemli açıklamaları yaptı "İnşallah 12 Şubat tarihinde İş Kur vasıtasıyla müracaatlar alınmaya başlayacak. Yine çok farklı bir program sapması olmaz ise 2-3 Mart tarihlerinde kura çekimlerini yapmayı planlıyoruz. Bu kura çekimiyle 1000 kişi işe alınacak. Sayın Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez ile görüştüm, kendisinden de teyit ettim. Eğer programında bir sorun olmaz ise kendisi de bu kura çekimine katılmayı düşünüyor." şeklinde konuştu.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, geçen yıl planlanan TTK’ya işçi alımının 2019'a bırakılmasından tedirgin olduklarını ifade ederek, bu yıl da işçi alınmaması durumunda tavırlarını en sert şekilde göstereceklerini söyledi. Demirci, yetkililer tarafından işçi alımlarıyla ilgili maalesef önemli adımların atılamadığını söyledi. Ak Parti Zonguldak milletvekillerinin de bu konunun üzerinde yeterince durmadıklarını düşündüğünü anlatan Demirci, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tavrımızı en sert şekilde göstererek ne gerekiyorsa onu yaparız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Çünkü bizim her zaman söylediğimiz sözler var. Sayın Cumhurbaşkanımız da bunu söylüyor, enerji bakanımız da bunu söylüyor, Maliye bakanımız da bunu söylüyor. Biz yerli üretime geçeceğiz diyorlar. İşçi almadan yerli üretime geçilmez. Zonguldak’ın altında 1 buçuk milyon ton kömür var. Bu kömür işçi ile çıkacaktır. Bunun için işçi alıp yer altındaki kömürün yer üstüne çıkarılması lazım."

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, TTK’ya 1500 işçi alımı sürecinin uzaması sebebiyle kamuoyundan gelen eleştirilerle ilgili soruları yanıtladı. Zonguldak Milletvekillerinin işçi alımıyla ilgili Ankara’ya yeterince baskı yapmadığı yönündeki eleştirileri yanıtlayan Uçar “Polat Türkmen ve Ahmet Çolakoğlu ile bu işi sıkı takip ediyoruz. TTK Genel Müdürümüzle birlikte Salı günü Ankara idik. Her şey tamam, Hazine ve Maliye Bakanlığından bir yazı bekliyoruz. O yazı da bugün yarın gelir” ifadelerini kullandı. İşçi alımının 2019 yerel seçimlere sarkacağı yönündeki söylemleri kabul etmeyen Hamdi Uçar “İşçi alımının yerel seçimlerle ilgisi yok. 1000+500 işçi alınacak biliyorsunuz. İlk etapta 1000 işçiyi o zamana kadar alacağız. İşçi alımı yerel seçimlere kalmayacak. Kamuoyunun bilgisi olsun” şeklinde konuştu.

Türkiye Taş Kömürü Genel Müdürü Kazım Eroğlu, TTK'ya 1500 personel alımı ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. TTK'ya personel alımı başvurularının ne zaman başlayacağını ve kuranın ne zaman çekileceğini değerlendiren Eroğlu; Ocak-Şubat aylarını işaret etti.

TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu yapmış olduğu açıklamada; ''Kura çekimi Ocak ayının yarısından başlayıp Şubat ayının 1’ini bulur. Hazineden bugün yazı gelirse bir 45 günlük takvim var. Bu zorunlu takvim, biz buna müdahale edemiyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Kararı ile TTK'ya alınması kesinleşen 1500 işçi alımına yönelik önemli bir gelişme daha yaşandı. Zonguldak İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu yapılacak olan alımların kura ile yapılacağını açıkladı. Sadece kura ile alımların olabileceğine dikkat çeken Demirsu, alımların kura ile birlikte mülakat şeklinde gerçekleştirilebileceğini ve bunun da TTK Genel Müdürlüğü tarafından belirleneceğini ifade etti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar geçtiğimiz günlerde, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na 1500 işçi alımı, ödenek yetersizliği yüzünden geciken projeler ve belediye başkan adayları ile ilgili soruları yanıtlamıştı. Kamuoyunda merak edilen TTK’ya işçi alım süreciyle ilgili artık son aşamaya gelindiğini belirten Milletvekili Uçar; ''TTK’ ya işçi alımı ile ilgili süreç devam ediyor. Şu anda Hazine Bakanlığı’nın onayı bekleniyor. Ondan sonra diğer yöntemlerle ilgili, usulleriyle ilgili, nasıl alacakları ile ilgili karar verilecek. Hangi tarihlerde ilan verecekler, onlara karar verecekler. Yılbaşına yetiştirmeye çalışıyoruz'' ifadesini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve Bağlı Ortaklıklarının 2019 Yılına Ait Genel Yatırım ve Finansman Programı'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar yürürlüğe konuldu.

BARTIN VE KARABÜK’TE KURA ÇEKİLİŞİ YAPILDI

TTK Amasra Müessese Müdürlüğü’ne alınacak 200 maden işçisi için Bartın Kültür Merkezi’nde kura çekimi yapıldı. Kura çekimine Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Koca, Bartın Valisi Sinan Güner, Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, işçi adayları ve yakınları katıldı. 200 asil, 200 yedek işçi adayının belirleneceği kura çekimi yapıldı.

Karabük´te ise Belediye Nikah Salonu´nda gerçekleştirilen kura çekiminde kürelerin başına geçen Karabük Valisi Fuat Gürel, Ak Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem, TTK Genel Müdür Yardımcısı İsmail Güner, ilk 20 kişiyi belirledi. 100 asil, 100 yedek işçi adayı kura çekimi ile belirlendi.

TTK kura sonuçları listesi 2019! İşçi alımı! Zonguldak, Bartın ve Karabük... ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.