TTK Başkanı FETÖ'nün nasıl bir örgüt olduğunu bilmiyor mu?

Türk Tarih kurumu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış, 15 Temmuz'un yıl dönümünde FETÖ'nün nasıl bir örgüt olduğunu bilmiyormuşcasına sözler sarf etti. Yaramış'ın çok tartışılacak konuşmasında darbe girişimine katılmış ve sonradan nedamet getirmiş kişilerin topluma geri kazandırılması gerektiğini söyledi. Gelen tepkilerin ardından TTK'nın Twitter hesabından yazılı açıklamada bulunan Yaramış, “Yanlış anlaşılmaya sebep olan ifadelerim için derin üzüntümü beyan ederim” dedi.

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış, 15 Temmuz'un yıl dönümünde darbecileri topluma geri kazandırmaktan söz etti.

"TTK Başkanı FETÖ'nün nasıl bir örgüt olduğunu bilmiyor mu" sorusunu akıllara getiren Yaramış'ın açıklamaları şöyle:

"Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş, nedamet duyan kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dahil etmemiz kazanmamız gerekiyor. Tarihte bir çok darbe girişimi, darbeler oldu. Bu darbelerin topluma verdiği zararı azaltmak için zaman içinde nedamet duyan, pişmanlık duyan kişileri de bizim kazanmaya çalışmamız gerekiyor. Bu bir sosyal yaradır aynı zamanda"

Prof. Yaramış'ın bu sözlerine büyük tepki var. 

Gazeteci Nedim Şener skandal sözlere "Darbeye karışmışlarla barışmak mı? 251 şehidin yüzüne nasıl bakarız, hadi ordan" sözleri ile tepki gösterdi.

AK Parti eski milletvekili ve gazeteci Mehmet Metiner ise sadece tepki göstermekle kalmadı, "Bu adam Türk Tarih Kurumu Başkanı. Afyon Üniversitesinde yaptığı konuşmaya bakın. Darbe teşebbüsüne karışmış ama pişman olmuş FETÖcüleri affedip kucaklamamızı salık veriyor. FETÖ ile bu adamlarla mı mücadele edeceğiz? O koltukta onu tutanın samimiyetine asla inanmam." sözleri ile Yaramış'ın görevden alınmasını istedi. 

TTK Başkanı FETÖ'nün nasıl bir örgüt olduğunu bilmiyor mu?

ÖZÜR AÇIKLAMASI YAPTI

Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış tepkilerin ardından Türk Tarih Kurumu sosyal medya hesabından yazılı açıklamada bulundu. Açıklamalarının kurumu değil kendisini bağladığını ifade eden Yaramış “Yanlış anlaşılmaya sebep olan ifadelerim için derin üzüntümü beyan ederim” dedi.

 Yaramış'ın açıklaması şu şekilde:

TTK Başkanı FETÖ'nün nasıl bir örgüt olduğunu bilmiyor mu? - Resim : 2

TTK Başkanı FETÖ'nün nasıl bir örgüt olduğunu bilmiyor mu? ile ilgili etiketler TTK Türk Tarih Kurumu FETÖ Darbe Prof. Dr. Ahmet Yaramış

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.