TTB'den Sağlık Bakanı Fahrettin Koca için istifa daveti!

Türk Tabipleri Birliği’nden (TTB) Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamaları sonrasında olay bir açıklama geldi. TTB, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı istifaya davet etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün yaptığı açıklamasında, her vakanın hasta olmadığını testi pozitif çıktığı halde hiçbir semptom göstermeyenlerinde olduğunu ifade etmişti. Bu açıklamaların hemen sonrasında Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından yapılan söylemde, Fahrettin Koca istifaya davet edildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, dün yaptığı basın açıklamasında her vakanın hasta kabul edilmediğini ve günlük olarak açıklanan koronavirüs verilerinde semptom gösteren kişilerin yer aldığını söyledi.

Bugüne kadar turkuaz tabloda açıklanan veriler artık gerçekliğini yitirmiştir. Sayın Bakan da biliyor ki bilimsel olarak her vaka hasta sayılmaktadır. Bu açıklamaları ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, ‘Her vaka hasta değildir. Çünkü testi pozitif çıktığı halde hiçbir semptom göstermeyenler de var. Bugüne kadar verilerin açık ve şeffaf olarak paylaşılmama çabası ne yazık ki salgının yaygınlaşması ve kontrol altına alınamaması dışında başka hiçbir şeye yaramamıştır.'

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA İSTİFAYA DAVET EDİLDİ!

TTB, “Sizler verileri gerçek rakamları ile söylememektesiniz. Covid 19 pandemisinden ölüm istatistiklerinin düşük gösterilmesi topluma da büyük bir haksızlık ve saygısızlıktır. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ‘Her vaka hasta değildir' açıklamasına karşılık TTB olarak semptomlu ya da semptomsuz ‘Her vaka COVID-19 hastasıdır' diyoruz” açıklamasında bulundu.

“Buradan TTB olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya verileri gerçek ve şeffaflıkla açıklamasını, Bilim Kurulu üzerinde baskı varsa, kurul üyeleri tarafından açıklanmasını istiyoruz. Toplumun ilk olarak bir özür beklediğini vurguluyoruz. Bunlar yapılmayacaksa Sağlık Bakanı’nı istifaya davet ediyoruz.” ifadeleri yer aldı.

TTB'den Sağlık Bakanı Fahrettin Koca için istifa daveti! ile ilgili etiketler TTB Sağlık Bakanı Fahrettin Koca türk tabipleri birliği
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.