Aşılamadaki başarıyı görmezden geldi!

Türkiye, dün açıklanan kararlarla birlikte bir kez daha 'normalleşme' sürecine girdi. Atılan her adıma karşı çıkan Türk Tabipler Birliği (TTB) ise bu karara da tepki gösterdi. Türkiye'nin aşılamadaki başarısını da görmezden gelen TTB, dünyanın ilk 5 ülkesinden biri olunmasını 'yetersiz' buldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yapılan kabine toplantısı sonrası yeni normalleşme kararlarını açıkladı.

İllerin risk grubuna göre gruplar ayrıldığı karara göre;  ‘çok yüksek riskli’ iller dışındaki tüm şehirlerde restoran ve kafelerin 07.00-19.00 arası, yüzde 50 kapasite ile açılması kararlaştırıldı.

Hafta sonu kısıtlaması ise düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir süre daha pazar günü devam edecek.  Akşam 21.00 ile sabah 05.00 arasındaki sokağa çıkma yasağı ise sürecek.

TTB'DEN NORMALLEŞMEYE DE TEPKİ GELDİ

Türkiye'nin aldığı her karara muhalif olan TTB ise bu kararları da eleştirdi. Yaptıkları açıklamada "Yapılan test sayıları düşerken yeni vaka sayısı 6000’lerden 9000’lere çıktı." değerlendirmesinde bulunan TTB, aşılama oranı ve hızının da düşük olduğunu savundu.

Aşılamadaki başarıyı görmezden geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı açıklamada aşılamanın 9 milyonu aştığını ve dünyada ilk 5 ülke arasına girildiğini görmezden gelen TBB, açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Aşılama oranımız ve hızımız ise çok düşük. Mutant virüs vakaları giderek artıyor. Eski “normale” dönme koşullarını göremiyoruz." 

METİN KÜLÜNK'TEN SERT SÖZLER

TTB'nin bu paylaşımına sert sözlerle yanıt veren AK Parti eski İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "Bu ülkede Tabipler Birliğinin milli bir kampanyaya destek verdiğini görmedik, sayfalarına bakın terörle mücadele,Suriye,Doğu Akdeniz,Karabağ konularınla tek destek tweeti var mı? Ama iş DSÖ sözcülüğü yapmaya gelince yasakçılık ve korkutma ve tehdit de başı çekiyorlar. Uyanık mıyız!" dedi.

Aşılamadaki başarıyı görmezden geldi! ile ilgili etiketler TTB aşı normalleşme
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.