TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın savcılıktaki savunması ortaya çıktı

Terör örgütü PKK'nın yayın organında Türk askerleri ile ilgili kimyasal silah iftirası atan Türk Tabipler Birliği Şebnem Korur Fincancı tutuklandı. Fincancı, savcılıktaki ifadesinde PKK'lı teröristlerin yayın organında 'bilimsel yorum' yaptığını iddia etti.

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Fincancı, terör örgütü PKK'nın yayın organına çıkarak Türk askerleri hakkında skandal iftira atmıştı. PKK'lı teröristlere yönelik operasyonlarda kimyasal silah kullanıldığını iddia eden fincancı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açtığı soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı. Fincancı, çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Şebnem Korur Fincancı, savcılık sorgusunda "örgüt propagandası" suçlamasını reddetti. Fincancı, TTB Başkanı sıfatı ile değil adli tıp uzmanı olarak gösterilen fotoğraflarla ilgili bilimsel yorum yaptığını söyledi.

İŞTE FİNCANCI'NIN TUTUKLANMA GEREKÇESİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yazdığı yazıda Fincancı'nın tutuklanma gerekçesiyle ilgili çarpıcı ayrıntılar yer aldı. Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Başsavcılığın yazısında tutuklanma gerekçeleri şu şekilde sıralandı:

"Kolluk birimleri tarafından yapılan Fincancı'nın yapmış olduğu konuşmanın incelenmesi ve şüphelinin alınan savunması kapsamında, Medya Haber TV olarak geçen basın yayın kuruluşunun PKK silahlı terör örgütü ile irtibatlı bir yayın kuruluşu olduğu, PKK silahlı terör örgütü üyelerinin haberlerinin yapıldığı, örgütsel propaganda ve miting, eylem, motivasyon ve ölen PKK üyelerine yönelik çok sayıda haber yapıldığının kolluk birimleri tarafından tespit edildiği, Şüphelinin Medya Haber TV üzerinden yapmış olduğu görüşmenin canlı bağlantı şeklinde ve çok geniş kitlelere ulaşabilecek ana haber bülteni kapsamında bir uluslararası ölçekte kapsamlı yayın olduğu, şüphelinin söz konusu canlı bağlantıda Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi başkanı unvanını da kullanmak suretiyle Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kendisine yasal olarak vermiş olduğu resmi bir unvanı PKK silahlı terör örgütünün basın yayın araçlarından biri olan Medya Haber TV'de kullanmak suretiyle terör örgütü propagandasında paylaştığı, bu paylaşımın suça konu eylemin daha ağır şekline vücut verdiği, Her ne kadar şüpheli skype bağlantısı üzerinden bağlanması nedeniyle televizyonda paylaşılan ekran görüntülerinden haberinin olmadığını iddia etmiş ise de, söz konusu programın görüntülü veya sesli görüşme şeklinde iletişim sağladığı, PKK silahlı terör örgütünün basın yayın organı olan Medya Haber TV'nin canlı bağlantı görüntülerinde şüphelinin kulaklık takmak suretiyle belli bir ekrana baktığı net bir şekilde görülmekle diğer ekran paylaşımında Medya Haber TV sunucusu olan ve hakkında kolluk birimleri tarafından aranma kaydı bulunan Selahattin Işıldak Kod isimli Adnan Göksungur'un da şüpheliyi görebilecek şekilde ekrana bakıldığı, bu haliyle skype bağlantı üzerinden sadece sesle bağlantı yapılmadığı, böyle bir durum olsa idi "canlı telefon bağlantısı" şeklinde bağlantıların yapılabileceği ancak mevcut deliller kapsamında video konferans ile bağlantı yapıldığının anlaşıldığı"

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın savcılıktaki savunması ortaya çıktı ile ilgili etiketler Şebnem Korur Fincancı TTB
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.