Kripto para piyasalarında dot.com krizi olur mu?

Son günlerde hızlı bir düşüşe geçen Bitcoin bugün itibarıyla bu trendi kırarak, yüzde 10 değer kazanıp başını yukarı çıkardı. Peki kripto para piyasalarında, 2000 yılında NASDAQ'da yer alan teknoloji hisselerinin yaşadığı ve büyük bir değer kaybının yaşandığı dot.com krizi yaşanır mı?

Kripto para piyasalarında risk algısındai dengelerin değişmesi  sabitkoinlerde yaşanan gelişmelerle birlikte, hızlı düşüş trendi sona erdi. Kripto para lideri Bitcoin tekrar 30 bin doların üstünü gördü. Bu durumu izleyen diğer kripto para birimlerinde de toparlanmalar görüldü.

BİR GÜNDE 200 MİLYAR DOLAR SİLİNDİ

Bitcoin yeniden 30 bin doların üzerini görürken, diğer kripto varlıkların fiyatlarında da yukarı yönlü bir hareket görüldü. Kriptoda bir günde 200 milyar doları silen fırtına yerini toparlanma çabasına bıraktı.

ABD dolarına sabitlenen sabit koin Tether'de görülen toparlanma başta olmak üzere piyasayı geren sabitkoin konusundaki endişelerin bir miktar dağılması etkili oldu. Perşembe günü 1 doların altına gerileyen Tether'de yeniden 1 dolarlık çıpa sağlandı. Terraform Labs da Terra blokzincirinin durdurulduktan sonra tekrar başlatıldığını açıkladı.

 

DOT.COM BALONU NEDİR?

Dot-com balonu 2000 yılının Mart ayında teknoloji firmalarını yer aldığı borsa endeksi olan NASDAQ'daki senetlerin büyük değer kaybı yaşamasıyla sönen ekonomik balon. Söz konusu kriz, gelişen bilgisayar ve Internet teknolojilerine yatırım yapan risk sermayesi şirketlerinin yatırımlarının geri dönüşünü sağlayamamaları sonucunda bu sektörlerden çekilmeleri sonucu yaşanmıştır. Yatırımlardaki bu azalma yüzünden hisse senetleri büyük oranda değer yitirmiştir.

TEKRAR DOT.COM KRİZİ YAŞANIR MI?

Kripto para borsasında son günlerde yaşanan çöküşle Dot-com balonunu hatırlatan,  Dünya yazarı Şeref Oğuz, riskli varlıklardan tusunamiden kaçar gibi bir kaçış olduğunu belirterek şu sözleriyle dot.com balonunu hatırlattı:

Şu anda dünyada 19.419 kripto para var. 526 Borsada işlem görüyor. Piyasa değeri de 1 trilyon 213 milyar 976 milyon 638 bin 329 dolar düzeyinde ve her an bu rakam değişiyor. Bu piyasada dot.com benzeri bir kriz yaşanmadı henüz. Ancak çocukluk hastalığı geçirmemiş kripto piyasasında böylesi bir risk, bir balon patlaması yaşanma ihtimali daima vardır.

Kripto para piyasalarında dot.com krizi olur mu? ile ilgili etiketler Bitcoin dot.com balonu dot.com krizi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.