Tsunami dalgası Eyüp'ü vurabilir!

Deprem uzmanı, Jeolog Prof. Dr. Şükrü Ersoy, beklenen Marmara depremi ile ilgili dikkat çeken uyarılarda bulundu. son 3 bin yıl içinde Marmara'da yaşanan depremlerin sonucunda oluşmuş 25'ten fazla tsunamiye ait izler bulduklarını belirten Ersoy, "En son 1894'te yaşanmış. Dolayısıyla Marmara kıyıları tsunami potansiyeli taşıyor" dedi. Prof. Ersoy, tsunami dalgalarının Eyüpsultan'ı bile vurabileceğini söyledi...

Haber Global ekranlarında Aytaç Kurnaz'ın hazırladığı "uzmanına sorun" programının konuğu deprem uzmanı, jeolog Prof. Dr. Şükrü Ersoy'du.

Ersoy bir izleyicinin "İstanbul Maltepe'de yaşayanlar olası büyük bir depremde tsunamiden korkmalı mı?" sorusu üzerine çarpıcı bilgiler verip, uyarılarda bulundu. İşte Ersoy'un bu konudaki sözleri:

"Ben hem deprem uzmanıyım hem de tsunami uzmanıyım. Bu konuda uluslararası bir ekibin parçası olarak yayınlarımız da var. O bakımdan güvenilir bir bilgi verebilirim bu konuda. Hem Marmara kıyılarını kazdık hem Türkiye kıyılarını.

Marmara'da son 3 bin yıl içerisinde 25'ten fazla tsunami izi bulduk. En son 1894'te yaşanmış. Dolayısıyla Marmara kıyıları tsunami potansiyeli taşıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde de 50'ye yakın senaryo var. Marmara'nın neresinde tsunami olursa, hangi yere, kaç dakikada ne kadar yükseklikte dalga gelir diye şeyler var. Bu bizim Marmara için gerçeğimiz."

"TSUNAMİ EYÜP'E BİLE GİDEBİLİR"
Prof. Dr. Şükrü Ersoy olası bir tsunamide dalgaların büyüklüğünü ise Eyüp örneği ile açıkladı:

"Elbette bu tsunami okyanuslar kadar olmaz. Maksimum 3 metre ama 1 metrelik su bile öldürücüdür. Çünkü o dalgalar peş peşe gelen dalgalardır. Sahilde 100 metre, 200 metre bile girse geri çekildiğinde hem gelirken hem çekilirken çok fazla zarar verebilir.

Tsunami dalgaları dar kanallara girdiğinde mevcuttan daha yükseğe çıkabilir. Marmara'daki bir tsunami Eyüp'e bile gidebilir. Bu tür varyasyonlar var" 

Tsunami dalgası Eyüp'ü vurabilir! ile ilgili etiketler deprem Tsunami Marmara Eyüpsultan Eyüp İstanbul Prof. Dr. Şükrü Ersoy
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.