TSK'nın "Göktürkçe" yasağına sosyal medyadan itiraz geldi!

Sosyal medyada bugün "Göktürkçe Armama Dokunamazsın" hastag'i ile bir kampanya başlatıldı. Twitter'da çok konuşulanlar arasında üst sıralarda yer bulan tag'ın konusu ise başta özel harekat timleri olmak üzere birçok askeri personelin kıyafetlerinde kullandığı Göktürkçe "Türk" anlamına gelen çıkartmalar ve bununla ilişkili amblem ve rozetlere getirilen yasak ile ilgili. Çoğu asker ve asker yakını tarafından yasağa yönelik itirazların olduğu tag'da ortamı maniple etmeye çalışanlar da yok değil...

TSK geçtiğimiz günlerde tüm talimatı kapsayacak şekilde bir talimat yayımladı. Talimatın konusu "Kıyafet disiplini" idi.

TSK Kıyafet Yönetmeliği'ne atıf yapılan 4 maddelik talimatın ilk satırında aynen şu ifade yer alıyordu:

"Yapılan kontrollerde bazı personelin eğitim kıyafeti üzerine ilgili yönetmeliğe uygun olmayan sivil piyasadan temin edilmiş aksesuar, techizat, yazılı armalar (eski Türkçe yazısı) taktığı tespit edilmiştir."

Ekran_Resmi_2017-09-29_13.16.10

İkinci satırda ise;

"Kıyafet üzerinde ilgili yönetmelikte belirtilen isimlik, birlik arması, şerit rozet, brove haricinde başka bir aksesuar bulundurulmayacaktır."

ifadesi yeraldığı görüldü.

arma_tasIAyan_asker

Özetle başta özel harekat timleri olmak üzere terörle mücadelede aktif görev yapan birliklerde rastlanan Göktürkçe anlamı "Türk" olan 4 şekilden oluşan armaların ve çıkartma rozet tarzı aksesuarların kamuoyunun kamuflaj, TSK'nın ise eğitim kıyafeti olarak nitelendirdiği askeri elbiselerde yer alması yasaklanıyordu.

Ekran_Resmi_2017-09-29_13.16.45

KOMUTANLIKLAR UYARILDI

Talimat yazısının 3. ve 4. maddesi ise yasağın tatbiki ve takibi konusundaydı:

"Birlik komutanlıklarınca anılan hususa ilişkin gerekli kontroller yapılacak, sürekli takibi sağlanacaktır. Emrin tüm personele tebliğ edilerek gerekli tedbirlerin alınmasını..."

armaarma4

SOSYAL MEDYADAN İTİRAZ GELDİ

TSK'nın bu talimatının ardından sosyal medyada "Göktürkçe Armama Dokunamazsın" tagı ile kampanya başlatıldı.

arma2

Hızla trend topic oldu, Türkçe ifadesiyle en çok konuşulan konular arasına girdi.

İşte sosyal medyada konu hakkında yapılan bazı paylaşımlar...

Ekran_Resmi_2017-09-29_13.19.36

TSK'nın "Göktürkçe" yasağına sosyal medyadan itiraz geldi! ile ilgili etiketler TSK Türk arma göktürkçe rozet yasak
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.