TSK'dan "korona kalkanı"

Tüm dünyada küresel bir kriz haline gelen koronavirüse karşı "savaş" ilan edilirken, salgınla mücadele konusunda Türk Silahlı Kuvvetleri de teyakkuza geçti. TSK sınır ötesindeki birlikleri için özel önlemler alırken, etkin olduğu bölgelerde yaşayan halkların sağlığını da gözardı etmiyor...

Tüm dünya koronavirüs ile savaşını kesintisiz sürdürürken Türkiye sadece kendi topraklarında değil, ülke sınırları dışında da ihtiyacı olan halklara bu konunda elinden gelen desteği veriyor.

SuperHaber'e ulaşan özel fotoğraf ve bilgilere göre Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye'de, İdlib dahil, bulunduğu bölgelerde geniş kapsamlı sağlık taramaları yapıyor.

Bu amaçla özel olarak "TSK mobil klinik birimleri" tesis edildi. Uzman tıbbi personelin kontrollerinde bu kliniklerde muayene merkezleri oluşturuldu.

Bu noktalarda başta koronavirüs riski ve diğer bulaşıcı hastalıklar çerçevesinde olmak üzere bölge halkı sağlık kontrollerinden geçirilmeye başlandı.

ÖZEL ÖNLEMLER ALINDI

TSK ayrıca Sağlık Bakanlığıyla da koordineli olarak, personel içinde de virüsün yayılmaması için geniş tedbirler alıyor.

Askeri hudut geçiş ve ikmal kapılarında kontrollü geçişler yapılırken, personelin de sürekli ateşi kontrol ediliyor.

Personel genel sağlık raporu günlük olarak hazırlanıyor ve sınır ötesinde sivil halkın muayenesi dahil, çeşitli amaçlarla kullanılan tüm araçlar birliklere dönüşlerinden dezenfekte ediliyor.

 

TSK'dan "korona kalkanı" ile ilgili etiketler TSK Türk Silahlı Kuvvetleri Koronavirüs Korona salgın İdlib
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.