TSK'daki "Metin Temel" krizinde yeni bilgiler var!

Türkiye'nin ilk kez SuperHaber'den öğrendiği ve gündeme bomba gibi düşen görevden almayla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel'in "tenzili rütbe" olarak yorumlanan atamasına madalya törenine katılmamasının neden olduğu belirtiliyordu. İşte o törenle ilgili rapor muammasının detaylarını ilk kez açıklıyoruz...

Fırat'ın doğusuna yönelik operasyonu komuta etmesi beklenen 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel, sürpriz bir şekilde görevinden alınarak Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığına getirildi.

4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Barut ise 3. Ordu Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığına atandı.

İlk kez SuperHaber'in duyurduğu bu kritik gelişmenin detaylarını da kamuoyu SuperHaber'den takip ediyor.

2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel'in "tenzili rütbe" olarak yorumlanan atamasına madalya törenine katılmamasının neden olduğu belirtiliyordu.

İşte o törenle ilgili "rapor muammasının" detaylarına SuperHaber ulaştı.

RAPOR BAKANLIĞA ULAŞMADI MI?

Buna göre; Metin Temel ve Mustafa Barut'un sağlık sorunları nedeniyle 14-15 Aralık’ta icra edilen "Madalya ve Başarılı Birlik Ödül Töreni"ne mazeretsiz şekilde katılmadığı iddia edilmiş ve görevden almanın bu konuyla ilgili olduğu belirtilmişti.

Tören öncesinde birliklere yazılan yazıda; törene katılamayacak personelin mazeretlerini yazılı ya da sözlü iletmelerinin istendiği ve bu iki komutanın da 3 günlük sağlık raporlarını bu emre istinaden Kara Kuvvetleri komutanlığına ilettikleri öğrenildi.

Ancak Temel ve Barut'un törene katılmama gerekçeleriyle ilgili belgelerini bağlı oldukları kuvvete ibraz etmelerine rağmen, bu belgelerin Milli Savunma Bakanlığı makamına ulaşmadığı öne sürüldü.

Milli Savunma Bakanı, Orgeneral Metin Temel’in mazeretsiz olarak törene katılmadığını düşünse de; gerçekte mazereti içerir belgenin komuta katına çıkarılmadığı bilgisine ulaşıldı.

Ankara kulislerinde konuşulan iddialara göre, bu durum bakanlığa, komutanların "belgesiz ve habersiz" şekilde törene katılmadığı şeklinde lanse edildi. / SuperHaber

TSK'daki "Metin Temel" krizinde yeni bilgiler var! ile ilgili etiketler SuperHaber Genelkurmay Metin Temel
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.