TSK’da YAŞ haftası… Demir: Alınacak kararlar sonrası Suriye harekatı başlayabilir!

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını canlı yayında yanıtladı...

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, bu hafta toplanacak Yüksek Askeri Şura'da alınacak olası kararların yansımaları, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akarn tahıl sevkiyatı, terör operasyonları, ABD ile F-16 meselesi ve ABD'nin YPG'ye skandal taziye mesajına ilişkin kritik açıklamaları, Kosova - Sırbistan sınırında yaşanan gerginlik, Yunanistan'ın Almanya'dan Türkiye'ye denizaltı satışını durdurmasını istediği hadsiz çıkışı, bugün toplanacak Kabine gündemindeki sosyal konut projesi ve dar gelirlilerin haciz sorununa ilişkin alınacak önemli kararlar tartışıldı.

"AĞUSTOS'TA SURİYE'DE BİR HAREKAT BEKLİYORUM''

Metehan Demir, ''Mareşal Fevzi Çakmak'tan sonra ilk kez bu kadar uzun görev süresine sahip olunacak. Yüksek Askeri Şura'da çıkacak kararların hemen ertesinde Suriye'de bir hareketlilik bekleniyor. Ben Ağustos'ta Suriye'de bir harekat bekliyorum. Bu konuda başka parametreler de var.

''TÜRKİYE ABD'NİN SURİYE'DEKİ OYUNUNA GELMESİN''

ABD YGP'den vazgeçerse menfaatlerine ve al-ver ilişkilerine bakacak ama şu anki şartlarda Batı dahil mümkün değil. ABD Suriye'nin belli bölümünde bir yeri tutmuş durumda. Oradan ayrılmamak için onlarla Türkiye'nin kabul edemeyeceği bir anlaşma imzaladı. Türkiye ABD'nin Suriye'deki oyununa gelmesin.

''BALKANLARDA YABANCI SEVİS FAALİYETLERİNİN KİRLİ OYUNLARINA DİKKAT''

Umarım tahıl sevkiyatında Ruslar 'Gemide silahlar vardı, fark etmeden vurduk' diyerek bir faciaya imza atmaz. Dünyanın dengesini bozacak savaşlar dönemine giriyoruz. Plaka gerginliği ile başlasa da Balkanlarda yabancı servis faaliyetlerinin kirli oyunlarına dikkat. Makedonya, Kosova, Karadağ, Sırbistan, Bosna Hersek ve Hırvatistan sürekli provokatif metastaz yapabilen bir coğrafya. Umarım birileri oyun çevirmiyordur. Bölgede Rus gücüne dikkat." ifadelerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

TSK’da YAŞ haftası… Demir: Alınacak kararlar sonrası Suriye harekatı başlayabilir! ile ilgili etiketler Metehan Demir Yüksek Askeri Şura Yaşar Güler

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.