TSK'da flaş ayrılık! Orgeneraller YAŞ öncesi neden istifa ettiler?

Orgeneral İhsan Uyar ve Orgeneral Kamil Başoğlu istifa etti.

Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral İhsan Uyar bugün YAŞ toplantısına katılacak isimler arasındaydı...

Jandarma Genel Komutanı Org. Galip Mendi, ifadesinde Org. Başoğlu'nun da derdest edilip yanına getirildiğini anlatmıştı.

NEDEN İSTİFA ETTİLER?

NTV canlı yayınında istifaları yorumlayan eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin şöyle konuştu:

''Sanırım genelkurmay başkanı ya da kuvvet komutanları bu iki arkadaşımız ile bundan sonra çalışmak istememiş olabilir ya da bunların üzerine daha kıdemsiz birini atayacaklardı 'İstifa edin sizlerin üzerinize başkalarını atayacağız onlar sizden daha kıdemsiz' denildi.

''İHRAÇLARA TEPKİ OLDUĞUNU SANMIYORUM''

Ama ihraçlara tepki olduğunu sanmıyorum. Tepki olsa şimdiye kadar çoktan istifa ederlerdi.''

ORGENERAL İHSAN UYAR KİMDİR?

İhsan Uyar, 30 Ağustos 2015 itibariyle korgeneral rütbesiyle görev yaptığı 4’üncü Kolordu Komutanlığı’ndan, orgeneral rütbesiyle Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı’na atanmıştı.

ORGENERAL KAMİL BAŞOĞLU KİMDİR?

2014 yılında Orgeneral rütbesine terfi ettirilen Kamil Başoğlu, Karakuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı’ görevine atanmıştı. Başoğlu, bu görevinden önce korgeneral rütbesiyle 9. Kolordu’nun komutanlığını yapıyor.

TSK'da flaş ayrılık! Orgeneraller YAŞ öncesi neden istifa ettiler? ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.