'TSK'da başörtüsü laiklik ilkesine aykırı değil!'

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) kadın subayların başörtüsü takmasına imkan sağlayan düzenlemenin iptali istemi, Danıştay 2. Dairesi tarafından oy çokluğu ile reddedildi.

Milli Savunma Bakanlığı, 2017 yılında TSK kıyafet yönetmeliğinde değişiklik yaptı. Değişikliğe göre; kadın subay, astsubay ve askeri öğrencilerin resmi kıyafetlerinin üzerine türban takabilecekleri belirtildi.

AİHM KARARI ÖRNEK GÖSTERİLDİ

Kararda, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne göre dinsel bir sembolün toplumda nasıl algılandığı konusunun ulusal makamların takdirinde olduğu, başörtüsünün gündelik yaşamın bir parçası haline geldiği belirtilerek “Bu da başörtüsü takan bireylerin diğer kişiler üzerinde sistematik bir baskı oluşturmadığını göstermektedir. Mevzuatımızda kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin başı örtülü olarak çalışmasını açıkça yasaklayan bir kanun hükmü bulunmamaktadır.” denildi.

Dava dosyasında da buna ilişkin bir bilgi ya da belge olmadığı belirtilerek, "Toplum algımıza göre başörtüsünün pasif bir sembol olarak görüldüğüne kuşku yoktur" ifadeleri kullanıldı.

LAİKLİK İLKESİNE AYKIRI DEĞİL

Kararda başörtüsünün gündelik yaşamın bir parçası haline geldiğine dikkat çekildi ve laiklik ilkesine aykırı olmadığı belirtildi.

'TSK'da başörtüsü laiklik ilkesine aykırı değil!' ile ilgili etiketler TSK Danıştay başörtüsü laiklik
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.