TSK: Obüsler Suriye'de 10 DAEŞ hedefine 25 atış yaptı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'de başlatılan Fırat kalkanı harekatının 18. gününde DAEŞ hedeflerini vurmayı sürdürdü. Ayrıca 6'sı mayın olmak üzere toplam 47 patlayıcı imha edildi.

Genelkurmay Başkanlığı, harekatın 18'nci gününe ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DAEŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek maksadıyla 24 Ağustos 2016 tarihinde Fırat Kalkanı Harekatı başlatıldığı belirtildi. Harekatın, Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan "meşru müdafaa hakkı" ile BM'nin DAEŞ’le mücadeleye yönelik aldığı kararlar çerçevesinde sürdürüldüğü açıklandı.

Harekat kapsamında bugün de Suriye sınır hattında, gerekli emniyet tedbirleri alınarak, Cerablus ve Rai bölgesinde halen kontrol edilen bölgede keşif, gözetleme, hedef tespiti ve ele geçirilen bölgelerde oluşturulan savunma tedbirlerini geliştirme faaliyetlerinin sürdürüldüğü vurgulandı.

Açıklamada, ateş destek vasıtaları tarafından, harekat sahasında bulunan 10 DAEŞ terör örgütü hedefine Fırtına obüsleriyle toplam 25 atım, harekatın başladığı günden bu yana ise toplam 501 hedefe 2 bin 189 atım yapıldığı bilgisi verildi.

İstihkam unsurlarınca da 6 mayın ve 41 el yapımı patlayıcının bulunarak yerlerinde imha edildiği de kaydedildi.

AFAD ve Kızılay'a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu ve sivillere yönelik lojistik faaliyetlerin kesintisiz olarak sürdürüldüğü bildirilen açıklamada, "Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir." denildi.

Cerablus'a kamyonet sevkiyatı

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 18'inci gününde Karkamış Gümrük Kapısı'nda akşam saatlerinde sevkiyat hareketliliği yaşandığı gözlemlendi.

7 TIR'ın taşıdığı 35 adet sıfır kamyonet Karkamış Gümrük Kapısı'ndan Cerablus'a sevk edildi.

Kamyonetlerin Özgür Suriye Ordusu ttarafından kullanılacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan Karkamış Gümrük Kapısı'ndan Cerablus'a dönmek isteyen sivillerin geçişleri de sürüyor.

100920162034250577437_3.jpg
TSK: Obüsler Suriye'de 10 DAEŞ hedefine 25 atış yaptı ile ilgili etiketler TSK Fırat Kalkanı DAEŞ obüs
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.