TSK, İHA’larla izleyecek!

ABD ile gerçekleştirilen anlaşma sonrasında TSK ve SMO güçlerinin Resulayn, Tel Abyad ve Ayn İsa bölgelerine yönelik harekatı büyük oranda durdu.Terör örgütü ise çekilme hazırlığına başladı. Türkiye çekilmeyi İHA’larla izleyecek.

Fırat’ın batısı ve doğusunda stratejik noktalara konuşlanan TSK ve SMO, Ankara’dan gelen talimat doğrultusunda, ilerleyişini durdurdu. Birlikler, bölgede konumlanmasını ise sürdürdü. Önceki gün yoğun olarak meskun mahal çatışmalarının yaşandığı Resulayn’da dün harekât yavaşlatıldı. İlçe merkezinden belirli aralıklarla silah sesleri duyuldu. Aynı durum TSK denetimindeki Tel Abyad çevresinde de yaşandı.

Ayn el Arap (Kobani), Resulayn ve Tel Abyad bölgesinden sınırın içlerinde yer alan Ayn İsa kasabasına ulaşan uluslararası M4 karayolu çevresine konuşlanan TSK ve SMO kuvvetleri de verilen sürede çekilmeyi sahada gözlemek için çalışma başlattı.

ÇEKİLECEK NOKTALAR

Varılan anlaşma kapsamında sınır hattından güvenli bölgenin dışına çekilmesi beklenen PKK/YPG’liler, ilk etapta Resulayn, Tel Abyad ve Ayn İsa bölgeleri ile Til Temir kasabasını terk edecek. ABD’nin bölgedeki askeri yetkilileri ile görüşmeler yapan terör örgütünün, güneydeki Rakka, Haseke ile doğuda yer alan Derik ve Deyrizor gibi bölgelere çekilmesi bekleniyor. Çekilme sırasında ABD gözlemci olarak sahada yer alacak ve Ankara’yı bilgilendirecek. Aynı anda Türkiye de çekilmeyi İHA ile izleyecek.

TSK, İHA’larla izleyecek! ile ilgili etiketler TSK ABD Barış Pınarı Harekatı Barış Pınarı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.