Truva filminin yönetmeni Wolfgang Petersen'den acı haber

"Das Boot", "Air Force One", "Troy" gibi filmleriyle ünlenen Alman yönetmen Wolfgang Petersen'in vefat etti. Petersen'in Los Angeles, Brentwood'daki evinde ve eşi Maria Antoinette'in kollarında vefat ettiği açıklandı. 81 yaşındaki Peterson bir süredir pankreas kanseri tedavisi görüyordu.

Alman yönetmen Wolfgang Petersen vefat etti. Yaşamını Los Angeles'ta sürdüren 81 yaşındaki Peterson bir süredir pankreas kanseri tedavisi görüyordu.

BBC'nin haberine göre; Petersen, 50 yılı bulan kariyeri boyunca Clint Eastwood, Dustin Hoffman, George Clooney, Harrison Ford ve Brad Pitt gibi Hollywood'un en ünlü aktörleriyle çalıştı.

Wolfgang Petersen

WOLFGANG PETERSEN HAKKINDA


1941 yılına Almanya'nın Emden kentinde doğan Petersen, kariyerinin ilk en büyük başarısını, 1981'de vizyona giren romandan uyarlama 2. Dünya Savaşı denizaltı filmi Das Boot'la yakaladı. Das Boot, Petersen'e 1983 Oscar ödüllerinde iki adaylık getirdi.

Petersen 1990'larda Hollywood aksiyon ve felaket filmlerine geçiş yaptı.

"In the Line of Fire"da Clint Eastwood ve John Malkovich ile çalışan Petersen, salgını konu alan "Outbreak" filminde de Dustin Hoffman'ı kamera karşısında geçirdi.

1997'de vizyona giren "Air Force One" filmi o yılın en çok gişe hasılatı getiren 5. filmi oldu.

Petersen 2000'lerde de başrolünde George Clooney'nin olduğu "The Perfect Storm" ve Brad Pitt'in Aşil'i canlandırdığı "Troy" (Truva) filmleriyle ses getirdi.

Warner Bros. için yüksek fiyatlı bir flop olan büyük bütçeli "Poseidon", Petersen'in Hollywood için yaptığı son film oldu. Yönetmenin son filmi ise Petersen'in 1976 Alman TV filminin 2016'deki yeniden çekimi olan, Alman yapımı "Çılgın Banka Soygunu" (Four Against the Bank) idi.

Petersen ilk evliliğini Alman aktris Ursula Sieg ile yaptı. 1978'de boşandıklarında, bir Alman senaryo danışmanı ve yönetmen yardımcısı olan Maria-Antoinette Borgel ile evlendi.

 Wolfgang Petersen

Truva filminin yönetmeni Wolfgang Petersen'den acı haber ile ilgili etiketler Wolfgang Petersen troy Truva
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.