Trump'tan Türkiye'ye Patriot göndermek için NATO formülü...

ABD medyası Başkan Trump'un NATO formülünü kullanarak Türkiye'ye Partiot hava savunma sistemi göndereceğini iddia etti. Trump'un bu şekilde ABD'deki muhalefeti devre dışı bırakacağı ifade edildi.

İdlib'de yaşanan sıcak gelişmelerin ardından Türkiye ve ABD arasında da temaslar sıklaştı.

ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, beraberindeki heyetle birlikte Ankara'ya kritik bir ziyaret gerçekleştirdi. Heyetlerarası görüşmenin ardından Jeffrey, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'la da bir görüşme gerçekleştirdi.

Trump'tan Türkiye'ye Patriot göndermek için NATO formülü...

ABD medyası, söz konusu ziyaretin Partiot hava savunma sistemleri ile alakalı olduğunu iddia etti. ABD medyasında çıkan haberlerde Trump'un, Türkiye'ye Patriot göndermek istediği ancak bu konudaki muhalefet nedeniyle başka formüller üzerinde çalıştığı ifade edildi.

Trump'tan Türkiye'ye Patriot göndermek için NATO formülü... - Resim : 2

İddialara göre direk olarak Türkiye'ye savunma sistemini gönderemeyecek olan Trump, NATO formülünü devreye sokacak. Trump, NATO çerçevesinde bir görevlendirme yapılmasını sağlayarak Patriot'ların gönderilmesini sağlayacak. ABD medyası Jeffrey'in ziyaretinin de bu konudaki detayları konuşmak amacıyla gerçekleştirildiğini iddia etti.

Trump'tan Türkiye'ye Patriot göndermek için NATO formülü... ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Trump Patriot NATO
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.